Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Būs izmaiņas vilcienu kustību sarakstā

Akciju sabiedrība "Pasažieru vilciens" atkārtoti informē, ka š.g. 27.maijā stāsies spēkā 2012./2013.gada pasažieru vilcienu kustības saraksts.

Saskaņā ar dzelzceļa pasažieru pārvadājumu valsts pasūtījumu arī turpmāk pamatā ir saglabāts pašreizējais vilcienu saraksts, tomēr, ņemot vērā atsevišķos dzelzceļa posmos noteiktās kustības ātruma izmaiņas, nedaudz mainīti gandrīz visu maršrutu elektrovilcienu un dīzeļvilcienu atiešanas un pienākšanas laiki.

Būtiskākās izmaiņas vilcienu kustības 2012./2013.gada sarakstā ir saistītas ar otrā sliežu ceļa izbūvi iecirknī Skrīveri-Krustpils. Šī projekta ietvaros veicamo darbu laikā noteikti vilcienu kustības ātruma ierobežojumi, kuri ietekmēs visu minētajā iecirknī kursējošo vilcienu grafiku (par aptuveni 15 minūtēm palielināsies vilcienu atrašanās laiks ceļā), turklāt samazināta arī vilcienu kustības intensitāte. Līdz ar to dīzeļvilcieni Nr.606 Rīga-Krustpils un Nr.605 Krustpils-Rīga, tāpat kā šobrīd, tiks norīkoti tikai brīvdienās, savukārt vilciens Nr.613 Krustpils (plkst.18:08)-Rīga (20:30) no š.g. 27.maija nekursēs. Atceltā vilciena Nr.613 Krustpils-Rīga vietā pasažieru pārvadājumu nodrošināšanai no Krustpils stacijas tiks palielināts dīzeļvilciena Nr.607 Zilupe (plkst.15:20)-Rīga (20:57) vagonu skaits un šī vilciena kustības sarakstā noteiktas papildu pieturas (Ozolsala, Alotene, Jumprava, Ķegums, Salaspils). Otrā sliežu ceļa izbūves darbu laikā izmaiņas skars arī vairāku citu Krustpils, Daugavpils un Zilupes virziena dīzeļvilcienu kustības sarakstus.

Ņemot vērā pasažieru skaita palielināšanos vasaras sezonā, Jūrmalas un Saulkrastu virzienos arī šovasar AS "Pasažieru vilciens" iespēju robežās tiks norīkoti papildu elektrovilcieni. Vasarā labos laika apstākļos brīvdienās papildus paredzēti elektrovilcieni arī maršrutā Ogre-Vecāķi-Ogre un Salaspils-Vecāķi, lai Ogres (plkst.10:24), Salaspils (plkst.10:00, plkst.10:40) un Ķengaraga iedzīvotāji, neiebraucot Rīgas pasažieru stacijā, varētu nokļūt uz pludmali Vecāķos un plkst.17:12 no Vecāķu stacijas doties atpakaļceļā. Vilciena biļetes cena braucienam vienā virzienā un brauciena laiks no Ogres līdz Vecāķiem būs attiecīgi Ls 1.55 un 1 stunda 3 minūtes, no Salaspils - Ls 1.15 un 47 minūtes, no Jāņavārtiem līdz Vecāķiem - Ls 0.75 un 29 minūtes.

Sīkāka informācija pieejama dzelzceļa stacijās, Rīgas pasažieru stacijas Informācijas centrā (i-punktā) pa tālruni 67232135, AS "Pasažieru vilciens" interneta mājas lapā www.pv.lv (publicēts Iekšzemes vilcienu kustības saraksts), kā arī pa uzziņu dienesta tālruni 1188.

Vilcienu kustības sarakstu grāmatiņas pasažieri varēs iegādāties dzelzceļa staciju biļešu kasēs un Rīgas pasažieru stacijas Informācijas centrā (i-punktā).