Godinot heteroseksuālismu, dosies gājienā, nesot divus metrus garu fallu

Aptuveni 20 cilvēku šodien plkst.18 dosies gājienā no Brīvības pieminekļa līdz Bastejkalna pakājē esošajam klubam "Nabaklab", nesot aptuveni divus metrus garu fallu, lai tādējādi godinātu heteroseksuālismu, norāda Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Pasākums ilgs aptuveni piecas minūtes, tāpēc pašvaldība tam šķēršļus neliks, tomēr Rīgas dome pasākuma organizatorus brīdinājusi, ka tiem jāievēro sabiedriskās kārtības noteikumi un pasākumā izmantotā atribūtika nedrīkst aizskart apkārtējo cilvēku cieņu un godu. "Visam jābūt piedienīgi," uzsvēra Vidauskis.

Kā Rīgas domi informējis radikālā vortāla "Publikai.lv" pārstāvis Ojārs Kapteinis, rīkotā gājiena iecere ir godināt visus Latvijas vīriešu un sieviešu svētos kopības aktus. "Tamdēļ mēs, apmēram 20 cilvēku liels pulks, uz saviem pleciem gluži kā grēkus izpērkošu krustu nesīsim divus metrus garu fallu, kura uzdevums būs simboliski nogādāt brīvības sēklu auglīgajā "Nabaklab" klēpī. Savukārt tajā radīsies viņu mīlas bērns - radikālā vortāla "Publikai.lv" gada jubilejas svinības. Mēs patiesi ticam, ka šādi paglābsim Rīgu no nelāgā Sodomas likteņa!" teikts vēstulē pašvaldībai.

Pasākuma organizatori atzīmē, ka "brīvības sēklu nesošā falla un auglīgā "Nabaklab" klēpja savienošanās notiks tikai laulības ietvaros, jo pirms savienošanas akta tos salaulās Varenā Djurasel zaķīša priesteris".

Kā ziņots, 2.jūnijā Vērmanes dārzā notiks lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu (LGBT) un viņu draugu apvienības "Mozaīka" gājiens - praids, lai veicinātu sabiedrības izpratni par cilvēktiesībām, dažādību, seksualitāti, dzimuma identitāti un ar to saistītajiem jautājumiem.