Nokrišņu dēļ upēs atkal paaugstinājies ūdens līmenis

Spēcīgo nokrišņu dēļ aizvadītajā diennaktī vairākās upēs atkal paaugstinājies ūdens līmenis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Straujākā līmeņa paaugstināšanās aizvadītajā diennaktī notikusi Lielajā Juglā, kur līmenis cēlies par 123 centimetriem, Ogres upē - par 71 līdz 118 centimetriem, Aiviekstē - par 20 līdz 33 centimetriem, Rēzeknē pie Griškāniem - par 25 centimetriem, Gaujā - par trīs līdz 33 centimetriem, bet Amatā līmenis paaugstinājies par 19 centimetriem.

Aizvadītajā diennaktī Daugavā posmā no Veļižas līdz Jēkabpilij turpinājās ūdens līmeņa pazemināšanās ar intensitāti septiņi līdz 17 centimetri diennaktī, taču neliela līmeņa paaugstināšanās par 12 līdz 27 centimetriem bija vērojama Zeļķu-Pļaviņu posmā.

Neliela ūdens līmeņa pazemināšanās par dažiem centimetriem vērojama Dubnā pie Sīļiem, Salacā, Lielupē Mežotnes un Staļģenes posmā, Mūsā un Mēmelē, kā arī Ventā Kuldīgas un Vendzavas posmā. Vienīgi Lielupē pie Jelgavas un Ventā pie Vārdavas vērojama neliela līmeņa paaugstināšanās.

Ūdens temperatūra Vidzemes upēs ir no plus 13 līdz 19 grādiem, Latgales un Kurzemes upēs - plus 15, plus 19 grādi, bet Zemgales upēs ūdens temperatūra ir plus 16, plus 18 grādu robežās.