Kultūras ministrija sāk īstenot Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda projektus

Kultūras ministrija ir sākusi īstenot četrus projektus Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda aktivitāšu ietvaros par kopējo summu 225 735.30 lati. Latvija, līdzīgi kā citas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, ievieš projektus trešo valstu pilsoņu – personu, kas nav Latvijas Republikas, citas ES dalībvalsts, Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalsts vai Šveices Konfederācijas pilsonis, integrācijai.

Projekta „Informatīvi pasākumi trešo valstu pilsoņu integrācijai „Es piederu Latvijai!”” mērķis ir stiprināt trešo valstu pilsoņu piederības sajūtu Latvijai, veidojot izpratni par Latvijas valsts konstitucionālajiem pamatiem, nacionālajām un demokrātiskajām vērtībām, veicināt pilsonisko zināšanu apguvi. Projekts popularizēs latviešu valodas apguvi un lietošanu, kā arī izcels sekmīgus integrācijas piemērus.

Savukārt projekta „Nacionālais integrācijas centrs” ietvaros izveidos Nacionālo integrācijas centru, kas Eiropas Trešo valstu valstspiederīgajiem nodrošinās dažādu profesionāļu, tajā skaitā sociālā darbinieka, jurista, latviešu valodas apguves konsultanta un citus pakalpojumus. Šādi integrācijas centri darbojas vairumā ES valstu.

Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds ir viens no četriem fondiem, kas izveidoti Solidaritātes un migrācijas plūsmu pārvaldīšanas pamatprogramma 2007.-2013.gads ietvaros. Fonda mērķis ir atbalstīt dalībvalstu centienus īstenot integrācijas pasākumus, dodot iespēju trešo valstu valstspiederīgajiem no dažādām kultūrām, reliģijām un ar dažādu etnisko izcelsmi iekļauties un aktīvi piedalīties Eiropas sabiedrībā.

Svarīgākais