"Vitronic Baltica" sola atlīdzību par fotoradara aizkrāsotāja noķeršanu

© Twitter

Šodien uz Dienvidu tilta uzstādītajam stacionārajam fotoradaram, visticamāk, izmantojot krāsas baloniņu, ir appūsti stacionārā fotoradara ietvara aizsargstikli.

"Vitronic Baltica" aicina atsaukties notikuma aculieciniekus, kuri varētu ziņot par vainīgajām personām un palīdzētu šo lietu atrisināt. Notikuma aculiecinieki par palīdzības sniegšanu tiks arī atalgoti, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma preses sekretāre Antra Gaile.

No rītdienas aculiecinieki par vandālisma gadījumiem, kas saistīti ar fotoradariem, ne tikai konkrēto appūsto stacionāro fotoradaru uz Dienvidu tilta, var rakstīt uz e-pastu help@vitronic.lv.

Uzņēmums par notikušo ziņos arī Valsts policijai.

"Vitronic Baltica" norāda, ka šāda veida darbības šobrīd nekādā veidā neietekmē stacionāro fotoradaru darbību, jo tie vēl nav nodoti ekspluatācijā Valsts policijai. Stacionārie fotoradari sāks savu darbību tikai tajā mirklī, kad Valsts policija tos būs pieņēmusi no uzņēmuma.

Papildu ar krāsu appūstajam stacionārajam fotoradaram, līdz 16.maijam notikuši divi huligānisma akti pret pārvietojamajām mērierīcēm. Vienu pārvietojamo fotoradaru notrieca automašīna šā gada 19.martā Zolitūdes ielā, otru nogāza kājāmgājējs šā gada 30.aprīlī Garkalnes novadā, uz Rīgas-Siguldas šosejas. Par abiem notikumiem ir sākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 185.panta - par svešas mantas tīšu bojāšanu, par ko var piespriest brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais