Lielajā talkā savāktas 3118 tonnas atkritumu; nākamgad talkosim 20.aprīlī

Pēc Lielās Talkas organizatoru apkopotajiem datiem, 21.aprīlī ir savāktas 3118 tonnas atkritumu, kas ir par nepilnām piecsimts tonnām vairāk nekā pērn. Šogad bijusi ievērojami lielāka iedzīvotāju aktivitāte nekā visus iepriekšējos gadus - Lielajā Talkā piedalījušies 210 000 iedzīvotāju, no kuriem aktīvākais reģions bijis Vidzeme, otrā vietā ierindojas Latgale, pēc tās seko Zemgale, bet ievērojami mazāks skaits talcinieku bijis Kurzemes reģionā.

Līdz ar Lielo Talku noslēdzies arī pašvaldību koordinatoru konkurss "Skaties dziļāk", un zināms, ka ceļojumā uz Šveici dosies Māris Vervjanovs no Balviem. Šogad savākts rekorda skaits atkritumu - nedaudz vairāk nekā 3 tūkstoši tonnas dažāda veida atkritumu. Tas ir par nepilnām piecsimts tonnām vairāk nekā pērn, kas apgāž sākotnējos aprēķinus par to, ka šogad atkritumu skaits būs mazāks.

No 1490 oficiālajām talkas vietām, viena trešā daļa bijuši vides labiekārtošanas objekti. Lielās Talkas dienā stādīti koki, apzaļumotas pagalmu un parka teritorijas, iekārtoti rotaļu un sporta laukumi, izveidotas jaunas peldvietas. Īpaši liela cilvēku rosība bija vērojama tajos piecos pagalmos, kas uzvarēja Lielās Talkas rīkotajā pagalmu labiekārtošanas konkursā - Rīgā Maskavas ielas 170 pagalmā, Priekules novada Kalētu ciemata pagalmā, Jelgavas Satiksmes ielas 53 pagalmā, Madonas Rūpniecības kvartāla pagalmā un Ciblas novada Felicianovas ciemata pagalmā.

Vita Jaunzeme, Lielās Talkas vadītāja: "Mums ir liels gandarījums par šogad paveikto darbu. Lielās Talkas laikā šoreiz savākts tik liels skaits atkritumu, ar kuriem varētu piepildīt visu Ministru kabinetu. Paldies visiem talciniekiem par ieguldīto darbu un gaidīsim nākamgad, kad Lielā Talka norisināsies 20.aprīlī. Mēs ļoti lūdzam rūpēties par apkārtējo vidi visiem Latvijas iedzīvotājiem, lai gandarījums par paveikto un tīra daba mūs visus priecētu pēc iespējas ilgāk."

Šogad Lielajā Talkā pulcējušies 210 000 talcinieku, kas ir par 20 000 cilvēkiem vairāk nekā pagājušajā gadā. Pateicoties labajiem laikapstākļiem talkas dienā, liels daudzums iedzīvotāju talkojuši arī nereģistrētās vietās, tāpēc ir pamats uzskatīt, ka kopējais talcinieku skaits ir vēl lielāks par Lielās Talkas organizatoru rīcībā esošo informāciju.

Svarīgākais