KNAB priekšnieka vietnieks Vilks gatavojas pamest amatu un pāriet uz labāk atalgotu darbu

Jau šovasar darbu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) plāno pamest ilggadējais biroja priekšnieka vietnieks Alvis Vilks, raksta portāls "pietiek.com".

Vilks pametīšot darbu birojā, lai ieņemtu labāk apmaksātu un "mierīgāku" posteni VAS "Latvijas Gaisa satiksme", ziņo portāls.

Vilks KNAB strādā kopš 2003.gada, kad kļuva par biroja Valsts amatpersonu interešu konfliktu nodaļas vadītāju, pēc tam par KNAB priekšnieka vietnieku izglītības jautājumos, bet 2004.gadā viņš kļuva par biroja priekšnieka vietnieku korupcijas novēršanas jautājumos.

Pagaidām nav zināms, kādi ir patiesie iemesli Vilka nomaiņai, taču, visticamāk, publiski tie tiks saistīti ar ne tik daudz profesionāliem, cik ar materiāliem apsvērumiem - viņa paša vēlmi ieņemt "mierīgāku" un arī labāk apmaksātu darbu, raksta "pietiek.com".

Pamats šādai versijai ir: kopš "treknajiem gadiem" būtiski sarukuši Vilka ienākumi KNAB. Ja 2007.gadā viņš atalgojumā birojā saņēma gandrīz 30 000 latu, tad pērn saskaņā ar viņa amatpersonas deklarāciju - par aptuveni 10 000 latu mazāk.

Kā Vilka jaunais postenis tiek nosaukta "Latvijas Gaisa satiksme" juridiskās daļas vadītāja vieta, kas tiešām ir būtiski labāk apmaksāta un arī "mierīgāka".

Ne KNAB preses pārstāvis, ne pats Vilks pagaidām nav vēlējušies komentēt šīs ziņas. Arī aģentūrai LETA sazināties ar Vilku līdz šim nav izdevies.

"Latvijas Gaisa satiksmes" galvenais uzdevums ir nodrošināt ar aeronavigācijas pakalpojumiem visus gaisa telpas lietotājus Rīgas lidojumu informācijas rajonā.

Latvijā

No šodienas līdz mēneša beigām daudzviet pasaulē debesīs būs labi redzama spožā Čučiņšanas-ATLAS komēta, un Latvijā tā būs novērojama ar neapbruņotu aci vakaros no plkst.19 zemu pie horizonta rietumu, vēlāk dienvidrietumu pusē,  informē Latvijas Astronomijas biedrība (LAB).

Svarīgākais