Latviju Kannās reklamēs kā izdevīgu vietu filmu uzņemšanai

Paralēli Kannu kino festivālam no 16.maija līdz 25.maijam norisināsies ikgadējais Filmu tirgus (Marché du Film), kura ietvaros darbosies tirgus stends Latvia Films. Filmu tirgus Kannās apvieno ap 11 000 kino profesionāļu, ap 4 000 filmu un filmu projektu, tajā skaitā ap 200 dokumentālo filmu tirgus platformas Doc Coner ietvaros un ilgst 10 dienas.

Turpinot Eiropas filmu tirgū Berlīnē iesākto, Latvija tiks reklamēta kā izdevīga un daudzveidīga vieta filmu uzņemšanai kino profesionāļiem no ārvalstīm – akcentējot filmu lokāciju plašo spektru gan estētiskā, gan laikmetus raksturojošā ziņā, Latvijas kino profesionāļu servisa augsto kvalitāti un Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma programmas – Rīgas filmu fonds – piedāvātās iespējas, informē Latvijas Kino producentu asociācija.

Filmu tirgū Kannās iepazīstinās arī ar jaunākajām Latvijas filmām. Uz Kannu filmu festivālu un filmu tirgu no Latvijas dosies vairākas filmu studijas – Rija Films, FA Filma, Avantis Promo, Krukfilms un citas.

Pēdējo gadu laikā Latvijas filmu studijas ir iesaistījušās vairākos veiksmīgos filmu kopprodukcijas projektos. Veidot un attīstīt savu filmu kopā ar ārvalstu partneri ir viens no veidiem kā izvairīties no problēmas, kas skar katru Latvijas filmu projektu – nepietiekamais finansējums no valsts, norāda asociācija.

Latvijā

Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” un Ziedoņa muzejs 17. oktobrī Kalnciema kvartālā aicina uz labdarības koncertu “Dzīvoklīša svētki pieaugušiem cilvēkiem”. Visi līdzekļi tiks izlietoti Ziedoņa vasarnīcas niedru jumta nomaiņai.

Svarīgākais