Degvielas tirgotāji sola ievērot valsts noteiktās nodokļu likmes

Atsaucoties Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) aicinājumam, Latvijas Degvielas tirgotāju asociācija (LDTA) kopā ar Degvielas tirgotāju un ražotāju savienību ir gatava apliecināt, ka nozares komersanti gan līdz šim, gan arī turpmāk precīzi ievēros valsts noteiktās nodokļu likmes un tās atspoguļos cenās, biznesa portālam "Nozare.lv" norāda LDTA valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Stirāns.

Viņš skaidro, ka galvenais cenu veidošanās kritērijs ir augsta konkurence, kas ir īpaši novērojama degvielas mazumtirdzniecībā.

Jebkurš mazumtirgotājs būšot ieinteresēts samazināt degvielas cenu, ja to ļaus gan nodokļu samazinājums, gan ārējie tirgus faktori, tostarp naftas produktu cenas samazināšanās pasaules biržās.

Vienlaikus Latvijas Degvielas tirgotāju asociācija vēlas norādīt, ka tā savā darbībā nekontrolē un nerunā ar tirgus dalībniekiem par cenošanas principiem, kas ir katra mazumtirgotāja atbildībā. Asociācija ir par augstiem biznesa ētikas standartiem un konkurences likuma principu ievērošanu.

Patlaban nozari pārstāvošās organizācijas ir gatavas saskaņot ar Finanšu ministriju iespējamo memoranda tekstu, ko Finanšu ministrijai ir uzdevis gatavot Ministru prezidents, uzsver Stirāns.

Kā ziņots, saistībā ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) pazemināšanu valdība plāno parakstīt vienošanos arī ar degvielas tirgotāju organizācijām.

To šodien sadarbības memoranda parakstīšanā ar Latvijas Pārtikas tirgotāju asociāciju (LPTA) teica premjers Dombrovskis. Šodien valdības sēdē viņš norādīja, ka sarunas notiek gan ar Latvijas Degvielas tirgotāju asociāciju (LTDA), gan Degvielas tirgotāju un ražotāju savienību.

Pēc premjera teiktā, kopā ar izmaiņām regulētajās cenās kopējam efektam vajadzētu būt jūtamam.

Valdība šodien atbalstīja ierosinājumu no šā gada 1.jūlija PVN likmi samazināt no 22% līdz 21%, bet iedzīvotāju ienākuma nodokli no 2013.gada 1.janvāra - no 25% līdz 24%.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais