"Lielie bērnu slimnīcai" aicina atkāpties no amata slimnīcas vadību

© Andrejs Terentjevs, f64

Sabiedriskā kustība "Lielie bērnu slimnīcai", kuras ietvaros tūkstošiem cilvēku ir ziedojuši savus līdzekļus, mantas un arī darbu, palīdzot uzlabot apstākļus, kādos slimnīcā ārstējas bērni, aicina slimnīcas valdi un valdes priekšsēdētāju Dzintaru Mozgi atkāpties no amata.

Nav pieļaujama situācija, ka atbildīgās amatpersonas neuzņemas nekādu atbildību par slimnīcā notikušajām liela mēroga nelikumībām. Savulaik Kustība Lielie bērnu slimnīcai sākās ar ziņu, ka Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) vienā no nodaļām trūkst termometru. Kāda mamma par pēdējiem 4 latiem bija spiesta iegādāties termometru, lai savam mazulim izmērītu temperatūru. Esam satriekti, ka tajā pašā laikā slimnīcas vadībai kratīšanas laikā atsavināti 700 tūkstoši latu skaidrā naudā.

Lielie Bērnu slimnīcai uzskata, ka steidzami būtu nepieciešama Valsts kontroles revīzija slimnīcā, lai konstatētu, vai bērnu ārstēšanai piešķirtie līdzekļi tiek izlietoti lietderīgi, nra.lv norāda kustības paŗstāvis Gunārs Klēģers. Tāpat iniciatīvas dalībnieki pauž pārliecību, ka jaunajā slimnīcas valdē noteikti būtu jāiesaista sabiedrības pārstāvji, kas nodrošinātu līdzekļu izmantošanas caurspīdīgumu.

Par spīti iespējamajai slimnīcas līdzekļu izsaimniekošanai, Lielie bērnu slimnīcai turpinās savu darbību, sadarbojoties ar neatkarīgu organizāciju – Bērnu slimnīcas fondu, kura paspārnē top Vecāku māja, kas tiek būvēta par cilvēku saziedotajiem līdzekļiem.

"Mēs uzskatām, ka sabiedrības palīdzība un atbalsts bērnu slimnīcai šobrīd ir īpaši nepieciešams - apzagti ir ne tikai bērni, apzagti jūtas viņu vecāki un slimnīcas kolektīvs. Tie cilvēki, kuri nesavtīgi ziedo slimnīcai savu darbu, naudu un laiku, šobrīd sniedz cerību, ka līdzjūtība un labestība uzvarēs melus un alkatību," norāda kustības dibinātāji.

Lielie bērnu slimnīcai nav sabiedriska organizācija, tas nav mārketinga projekts, un iniciatīvas grupa nav starpnieki ziedojumu vākšanā. Ziedojumu saņēmējs ir Bērnu slimnīcas atbalsta fonds, kas nodrošina caurskatāmu ziedoto līdzekļu un vērtību izlietošanu.

Latvijā

Pēc tam, kad 26.augustā vairāki desmiti scientoloģijas piekritēju pieņēma lēmumu par draudzes dibināšanu, ir iesniegts pieteikums par draudzes "Scientology" reģistrāciju Reliģisko organizāciju un to iestāžu reģistrā, aģentūru LETA informēja draudzes pārstāve Inga Cironka.

Svarīgākais