Sākti centralizēti iepirkumi pārtikas preču un mēbeļu piegādei valsts un pašvaldību iestādēm

Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) aicina uzņēmējus iesniegt piedāvājumus divos centralizēto iepirkumu konkursos - par pārtikas preču piegādi un mēbeļu piegādi Elektronisko iepirkumu sistēmas dalībniekiem.

Elektronisko iepirkumu sistēmas (EIS) abos minētajos katalogos tiks izmantots "reģionālais princips", kas nozīmē, ka pretendents savas preces var piedāvāt arī pa atsevišķiem Latvijas reģioniem.

VRAA Elektronisko iepirkumu departamenta direktors Oļegs Fiļipovičs aicina uzņēmējus no reģioniem aktīvi piedalīties ieinteresēto personu sanāksmēs un iesniegt savus piedāvājumus izsludinātajos konkursos. "Reģionālajiem uzņēmējiem ir atviegloti dalības nosacījumi. EIS - pretendentiem, kuri startēs atsevišķos reģionos attiecīgi ir noteiktas diferencētas prasības par pretendenta iespējām, saimniecisko un finansiālo stāvokli. Šī ir jauna iespēja uzņēmumiem no attālākiem Latvijas reģioniem piedāvāt savu preci EIS reģiona ietvaros, kas nozīmē, ka uzņēmējam jānodrošina piegādes tikai viena vai dažu reģionu ietvaros, jo katram reģionam - Rīgai un četriem reģioniem, tiks noteikti savi uzvarētāji, tādējādi paverot plašākas iespējas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem", uzsver O.Fiļipovičs.

Pārtikas preču iepirkumā uzņēmējiem būs iespēja pretendēt uz piegādi piecās preču grupās - pārtika sanāksmēm un ārvalstu viesu uzņemšanai, Latviju reprezentējošās preces, dzērieni un to piedevas, saldumi, kā arī eko produkti un produkti atbilstoši kvalitātes shēmai "Zaļā karotīte". Savukārt preču grupa "Preces ēdināšanai" ir papildināta ar jaunu - saldēto produktu sadaļu, kurā būs iespēja piedāvāt saldētus dārzeņus, ogas, zivis un pelmeņus.

Lai interesentus iepazīstinātu ar pārtikas preču iepirkuma specifiskajām prasībām, kā arī uzklausītu jautājumus un priekšlikumus par konkursa nolikumu un tehnisko specifikāciju, uzņēmēji laipni aicināti uz ieinteresēto personu sanāksmi šī gada 16.maijā plkst.11:00 Valsts reģionālās attīstības aģentūrā, 2.stāva zālē, Elizabetes ielā 19, Rīgā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.