Vidzemes uzņēmēji iepazīsies ar RSU pētījumiem pārtikas nozarē

Otrdien, 15.maijā Rīgas Stradiņa universitātes telpās norisināsies Vidzemes augstas pievienotās vērtības pārtikas klastera iniciatīvas dalībnieku tikšanās, kuras laikā dalībnieki iepazīsies ar Latvijas IT klastera pieredzi un Rīgas Stradiņa universitātes piedāvājumu pārtikas ražotājiem.

Pieprasījums pēc veselīgās, dietoloģiskās un funkcionālās pārtikas pasaulē ar vien pieaug un šī niša ir būtiska arī Latvijas pārtikas ražotājiem. Rīgas Stradiņa universitāte piedāvās Vidzemes uzņēmējiem iepazīties ar arodslimību, higiēnas un bioķīmijas laboratoriju sniegtajām iespējām, kā arī ar pētījumiem pārtikas produktu izstrādei un to kvalitātes un veselības īpašību noteikšanai.

Vidzemes pārtikas klastera iniciatīva ir attīstības posmā, tādēļ liela nozīme ir arī citu klasteru pozitīvās pieredzes apgūšanai. Pasākumā piedalīsies Latvijas IT klastera izpilddirektore Lilita Sparāne, kura iepazīstinās ar savu darbības pieredzi un sniegs prezentāciju par IT klastera attīstību. Latvijas IT klasteris jau ir pieredzējusi organizācija un veiksmīgs klastera darbības piemērs, tādēļ šāda labās prakses pieredze būs noderīga arī Vidzemes pārtikas klastera iniciatīvas turpmākajā attīstībā.

Iepriekšējā klastera biedru tikšanās notika 15.martā Latvijas Lauksaimniecības universitātes zinātniskā institūta „Sigra” telpās, kad klātesošie vienojās par nodomu veidot biedrību, lai klasteris iegūtu oficiālas organizācijas statusu.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais