Koknesē notiks Sama modināšanas svētki

19. maijā visas dienas garumā Koknesē jau otro gadu risināsies tūrisma sezonas atklāšana - „Sama modināšanas svētki".

Šajā datumā atzīmē arī starptautisko Hanzas dienu, kas aicina visus interesentus iepazīt senās Hanzas pilsētas - Kokneses vēsturi un šodienu. Tāpēc 19. maijā koknesieši aicina būt klāt lielajos „Sama modināšanas svētkos", kur redzēsit un sajutīsit gan viduslaiku „elpu", gan novada ļaužu aktīvo darbošanos, saglabājot paaudžu paaudzēs iekoptās tradīcijas un kultūrvēsturisko vidi.

Arī šogad Kokneses Tūrisma centrs, sadarbībā ar novada domi, iestādēm un uzņēmējiem, ir parūpējies par aktivitātēm pasākuma dažāda vecuma apmeklētājiem.

Dienas laikā būs iespēja sekot „Pērses meitenes" un viņas palīgu gaitām, kuri apmeklētājiem atklās interesantākās pasākuma norises vietas un iepazīstinās ar svētku norisi.

Aktīvākie pasākuma dalībnieki, sakrājot zīmodziņus dažādās pasākuma norises vietās un aizpildot Lielā sama loterijas talonu, varēs cīnīties par dažādām balvām, tostarp galveno balvu no kompānijas „Tallink" - kruīza biļeti braucienam uz Stokholmu četrām personām. Balvas izloze notiks svētku noslēguma pasākumā Kokneses pilsdrupās plkst. 17.00.

Spēcīgākie Sama modinātāji varēs sacensties virves vilkšanā, savukārt Blaumaņa pagalmā būs iespēja baudīt muzikālus priekšnesumus, dejas un jautrību. Aktīvās atpūtas cienītājus, kā arī visus interesentus, aicinām doties apskatīt jaunatvērto dabas taku uz Likteņdārzu un ļauties aktīvai atpūtai nūjojot. Visi dziesmu un mūzikas draugi aicināti uz koru sadziedāšanos Kokneses luterāņu baznīcā.

Parkā pie koka skulptūras būs iespēja vērot brāļu Ivara un Aigara Rūrānu darbošanos koktēlniecības radošajā darbnīcā.

Sekojot „Pērses meitenei", būsiet laipni gaidīti pilsdrupās, kur kopīgi vārīsim „uguns zupu", dosimies laivu braucienā, cepsim mandeles, darbosimies radošajās darbnīcās un apskatīsim ieroču kolekcijas, kā arī visu to iemūžināsim fotogrāfijās.

Pie Kokneses estrādes varēsit iesaistīties azartiskās sacensībās, izjūtot viduslaiku garu, spēlēt mūku futbolu, velkot virvi un sacenšoties ratu ripināšanā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais