Likteņdārzā atklās RTU 150.jubilejas piemiņas plāksni

Simboliski apliecinot kopīgo Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) un Latvijas valsts likteņos, šodien Likteņdārzā RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis svinīgi atklās RTU 150.jubilejas piemiņas plāksni un stādīs dižozolu.

Kā informēja RTU Starptautisko un sabiedrisko attiecību departamenta projektu vadītāja Elīna Kļaviņa, RTU tautas mākslas kolektīvu dalībnieki ar dziesmām un dejām stādīs ceriņu aleju, kā arī papildinās dārza amfiteātri ar RTU darbinieku, studentu un mācībspēku sagādātajiem laukakmeņiem. "Iestādīsim dziesmu Likteņdārzā!" ir jau ceturtais universitātes 150.jubilejai veltītā festivāla "RTU skan!" pasākums.

"RTU un Latvija ir piedzīvojušas līdzīgus likteņa pavērsienus. Turklāt Latvijas tautsaimniecības attīstība nav iedomājama bez RTU sagatavotajiem inženieriem un zinātniekiem. Tādēļ kā simbolu RTU un Latvijas likteņu vienotībai mēs dāvināsim dižozolu un ceriņu aleju," stāsta RTU rektors Ribickis.

Ceriņu alejas stādīšanā piedalīsies RTU teātri "Spēle" un "Kamertonis", pūtēju orķestris "SPO", stīgu ansamblis "Gaiva", vokālie ansambļi "Jauna nianse" un "Vecpilsētas dziedātāji", tautas deju ansamblis "Vektors" un koris "Delta". Katram kociņam kolektīvu dalībnieki veltīs īpašu priekšnesumu, dziedot, dejojot vai spēlējot teātra etīdes.

Pēcpusdienā visi tiks aicināti uz talku, pēc kuras notiks RTU tautas mākslas kolektīvu sadziedāšanās un sadancošana. Piedalīsies arī kapela "Kreicburgas ziķeri" no Krustpils. Dejos "Vektors", dziedās "Gaudeamus", "Delta", "Jauna nianse", "Vecpilsētas dziedātāji".

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais