Līgatnes lāči Mikus un Puika saņem Latvijas Biškopības biedrības dāvinājumu - medu

Ceturtdien, 10.maijā Līgatnes lāči Mikus un Puika savā jaunajā mājvietā, dzīvnieku patversmē Mežavairogi, sagaidīja savus pirmos ciemiņus - Latvijas Biškopības biedrību ar diviem medus podiem. Lai gan lāči vēl nav pilnībā atguvuši spēkus pēc lielajiem pārvešanas pārdzīvojumiem un vēl nav pieraduši pie jaunajiem dzīves apstākļiem, medus garšoja abiem.

Latvijas Biškopības biedrība lāču puikām bija sagādājusi gan tumšo meža ziedu medu, gan gaišo pļavas ziedu medu. Pirmais saldo gardumu nogaršoja Puika, un ar vēlmi nogaršot vēl, atzina Latvijā ievākto medu par labu.

Lai gan lāči varētu izēst visu medus podu uzreiz, Mežavairogu speciālisti atzīst, ka lāča dienas deva ir tikai 80 grami medus.

Saldais bišu produkts tiek izmantots arī kā līdzeklis lāču aicināšanai telpās pēc aktīvas pastaigas voljērā, jo medus ir tas produkts, kam lāči nevar turēties pretī.

"Aktīvi sekojot līdzi Līgatnes dabas taku notikumiem, Latvijas Biškopības biedrības biedri vēlējās dot lāčiem arī savu atbalstu, tādēļ tika nolemts dāvināt Latvijā dzimušiem lāčiem, Latvijā ievāktu medu. Ļoti priecājāmies klātienē satikt lāčus, kam šobrīd, šķiet, jūt līdzi visa Latvija. Medus ne tikai uzlabos lāču garastāvokli, bet arī pašsajūtu, jo medus uzlabo veselību un stiprina imunitāti", stāsta LBB valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Latvijas Biškopības biedrība (LBB), ir lielākā lauksaimniecības nozaru organizācija Latvijā, kura apvieno 2217 biedrus - lauksaimniekus, kas nodarbojas ne tikai ar biškopības produkcijas ražošanu, bet pārstāv arī citas lauksaimniecības nozares.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.