Ārlietu ministrs dodas uz Lenarta Meri konferenci Tallinā

11. un 12.maijā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies ikgadējā Lenarta Meri konferencē par ārpolitikas un drošības jautājumiem Tallinā. Konferences dalībnieku vidū ir augsta ranga politiķi, diplomāti, akadēmiķi, nevalstisko organizāciju un masu mediju pārstāvji.

Šā gada konferences tēma ir "Future of democratic capitalism" ("Demokrātiskā kapitālisma nākotne"). Konferencē paredzēts apspriest reģionālās un globālās tēmas, tajā skaitā arī enerģētikas drošību, situāciju eirozonā un Čikāgas samita dienas kārtībā esošos aktuālos jautājumus. Atsevišķās diskusijas plānotas par situāciju Krievijā, Afganistānā, Lībijā un Sīrijā .

Lenarta Meri konference ir starptautisks diskusiju forums par aktuāliem globāliem ārpolitikas un drošības politikas jautājumiem. Konference pirmo reizi notika 2007.gadā - Lenarta Meri (1929-2006) nāves pirmajā gadadienā, tādējādi atzīmējot bijušā Igaunijas prezidenta, ārlietu ministra, diplomāta un aktīva sabiedriskā darbinieka ieguldījumu mūsdienu Eiropas politikā.

Svarīgākais