Aicina piedalīties "Katoļu studentu dienās 2012"

11.maijā un 12.maijā notiks ceturtās Katoļu studentu dienas ar devīzi "Būt, zināt, gribēt Kunga gaismā!" Svētki norisināsies Rīgas Katoļu ģimnāzijā, Rīgas Sv. Jēkaba katedrālē un Rīgas Augstākā reliģijas zinātņu institūta studiju telpās Mazajā Pils ielā 2. Pasākumu organizē Rīgas Teoloģijas institūts (RTI), Rīgas Augstākais Reliģijas zinātņu institūts (RARZI) un Latviešu katoļu studentu un akadēmiķu apvienība "Dzintars".

Katoļu studentu dienās ir aicināti piedalīties visi Latvijas katoļu studenti un pasniedzēji neatkarīgi no augstskolas, ko katrs pārstāv, kā arī topošie studenti, absolventi, akadēmiķi un visi citi, kas vēlas vienoties sadraudzībā un lūgšanā, dalīties zināšanās, baudīt kultūru un kopā priecāties Kunga Jēzus gaismā!

Piektdien, 11.maijā Rīgas Katoļu ģimnāzijā (O. Vācieša ielā 6) norisināsies Katoļu studentu dienu Kultūras daļa, kas sāksies ar Vesperēm pl. 17.00. Pasākuma dalībniekiem sveicienus ar video starpniecību nodos V.E. Apustuliskais Nuncijs Baltijas valstīs arhibīskaps Luidži Bonacci un Jelgavas diecēzes bīskaps Edvards Pavlovskis. Vakara gaitā ar priekšnesumiem par tēmu "Būt, zināt, gribēt Kunga gaismā!" uzstāsies RTI un RARZI studenti, kā arī apvienības "Dzintars" pārstāvji. Pasākumu muzikāli bagātinās grupa " The One", Inese Šuļžanoka un draugi un Rīgas Sv. Jēkaba katedrāles jauniešu ansamblis "Ex Animo". Būs iespēja aplūkot arī Baltkrievijas Zigmunda Lezinska katehēzes koledžas ekonoma, Verbistu kongregācijas brāļa Kornēlija Konsekas veidoto foto izstādi. Kultūras daļas noslēgums paredzēts pl. 22.20 ar kompletorija lūgšanu.

Sestdien, 12.maijā, Katoļu studentu dienu otro dienu ievadīs Sv. Mise, ko pl. 10.00 Rīgas Sv. Jēkaba katedrālē svinēs V. E. kardināls Jānis Pujats. Turpinājumā - akadēmiskā konference Mazajā Pils ielā 2.

Konferences plenārsēdē ar referātu "Tautas dievbijība Kristus pazīšanas skolā" uzstāsies RARZI direktora p.i. pr. Aleksandrs Stepanovs, Dr. theol., ar "Pasaules uzskatu filozofiskā un pedagoģijas aspektā" iepazīstinās LLU doktorante Inese Augškalne, Mag. paed., bet par "Pasniedzēju kā horeogrāfu" runās Rīgas Biznesa skolas pasniedzējs Klaudio Riveras, Dr. admin. Pēc tam dalībniekiem būs iespēja izvēlēties sev interesējošo konferences sekciju - "Teoloģija ", "Teoloģijas, humanitāro un sociālo zinātņu dialogs" vai "Sociālās zinātnes un pastorālais darbs" . "Teoloģijas" sekcijā varēs uzzināt par "Septiņām svētībām Jāņa Atklāsmes grāmatā", gūt izpratni par "Dvēseļu pestīšanu kā kanonisko tiesību teoloģisko kodolu", "Mimēzi kā izšķirošo jēdzienu mistagoģijā" u.c. "Teoloģijas, humanitāro un sociālo zinātņu dialoga" sekcijā varēs dzirdēt priekšlasījumu, piemēram, par "Baznīctēvu polemiku pret agnostiķiem", "Eiropas identitāti Jozefa Benedikta XVI Racingera skatījumā", "Taisnīgā kara principiem Irākas kara laikā" u.c. Savukārt sekcijā "Sociālās zinātnes un pastorālais darbs" tiks piedāvātās tādas tēmas kā "Kompleksā cietuma kalpošana", "Kur bija Dievs, kad notika nelaime? Reliģiozitāte kā resurss traumatisku notikumu pārvarēšanā", "Politiskās orientācijas mērījumu problēma Latvijā: sociālā konservatīvisma skalas izveide latviešu valodā" u.c. Konference noslēgsies ar Katoļu studentu dienu kopsavilkumu RARZI studiju telpās, Sv. Akvīnas Toma zālē pl. 17.00. Vēlāk iespējama neformāla dalīšanās ar piedzīvoto un nākotnes plānu "kalšana".

Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs saka: "Katoļu studentu dienas jau ir kļuvušas par labu tradīciju. To sākotnējā iecere bija veicināt sadraudzību starp RARZI, RTI studentiem un garīdzniekiem, t.sk. arī bīskapiem. Ar katru gadu šī vīzija ir paplašinājusies. Sākumā pievienojās "Dzintara" pārstāvji, pamazām ceram iesaistīt arī citu augstskolu studentus - katoļus. Uzskatu šo iniciatīvu par vērtīgu un atbalstāmu. Aicinu Jūs piedalīties Katoļu studentu dienās!"

Svarīgākais