Ogres novadā notiks pasākums "Traktordiena 2012"

19.maijā Ogres novada SIA Tilbe Agro laukā Lūši jau trešo reizi Latvijā notiks pasākums TRAKTORDIENA 2012, ko organizē Fonds Latvijas Lauksaimniecības attīstībai sadarbībā ar SIA Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs Valsts Lauku Tīkls.

Pasākuma uzdevums ir apvienot un veicināt trīs būtisku sektoru - valsts, nevalstisko un uzņēmējdarbības sadarbību. TRAKTORDIENA 2012 ir īpaša ar savu netradicionālo formātu, kurā visas ieinteresētās puses tiekas neformālā gaisotnē vietā, kuru pārzina vislabāk, - uz lauka. Tā ir vieta gan darbam, gan atpūtai, gan sadarbības apspriešanai. Pasākumā piedalīsies jaunākās tehnikas un tehnoloģiju pārstāvji Latvijā, lauksaimniecības produkciju un pakalpojumu sniedzēji, nozīmīgākās un ar lauksaimniecības nozari saistītās valsts un nevalstiskā sektora organizācijas, kā arī lauksaimniecības izglītības iestādes.

Uz pasākumu aicināti visi lauksaimnieki, saimnieki, tehnikas un lauksaimniecības nozares interesenti. Visas dienas garumā klātienē varēs skatīt un just līdzi traktoru sacensībai četrās jaudas disciplīnās, izmēģināt spēkus veiklības braucienos, kā arī uzzināt jaunākos piedāvājumus no lauksaimniecības tehnoloģiju un pakalpojumu sniedzējiem. Ikvienam būs arī iespēja uzdot jautājumus valsts sektora un lauksaimniecības nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. Vairāk informācijas par pasākumu, dalībniekiem un to piedāvātajām aktivitātēm lūdzam skatīt mājas lapā www.traktordiena.lv.

Gaidāmi īpaši pārsteigumi tehnikas cienītājiem, lietotājiem, kā arī bērniem. Par labu omu un tehnisko parametru zināšanām jau trešo gadu rūpēsies Pauls Timrots. Par mūziku gādās kantorī grupa "Sestā Jūdze".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.