Latgalē gadu veca meitene iedzer etiķa esenci

Pirmdien Latgalē kāda gadu un četrus mēnešus veca meitene iedzērusi etiķa esenci, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Bērns ar mutes gļotādas un, iespējams, arī barības vada apdegumiem nogādāts slimnīcā. Mediķi atkārtoti aicina pieaugušos būt modriem un neatstāt bērnus bez uzraudzības.

Vēl pagājušajā diennaktī mediķu palīdzība bija nepieciešama vairākiem velosipēdistiem, kas guvuši dažādas traumas. Rīgā, nokrītot no velosipēda, plecu traumējis 54 gadus vecs vīrietis, kas vēlāk tika nogādāts slimnīcā.

Kurzemē traumas guvuši vēl trīs cilvēki, kas braukuši ar velosipēdu - 69 gadus veca sieviete guvusi dažādas brūces, 74 gadus veca sieviete traumējusi plecu, bet 22 gadus vecs vīrietis guvis kājas traumu.

Savukārt Vidzemē 42 gadus veca sieviete ar velosipēdu vedusi savu sešus gadus vecu meitu un nokrita. Meitenei mediķi konstatēja tikai nobrāzumus, bet sieviete guvusi ķermeņa sasitumus un, iespējams, arī kājas lūzumu. Sieviete tika hospitalizēta.

Kopumā pagājušajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi devušies uz 1277 izsaukumiem.

Latvijā

Šā gada 7. septembrī Latvijas teritorijā ieklīdušo (vai tomēr testēšanas nolūkā iesūtīto?), gandrīz 100 kilometrus nolidojušo un Gaigalavas pagastā nokritušo Krievijas dronu “Shahed”/”Geranja” var uztvert gandrīz kā augstāku spēku sūtītu zīmi lāča ziemas miegā guļošajai Latvijas aizsardzības sistēmai.

Svarīgākais