Puķīte grib pelnīt izīrējot Latvijas cietumus

"Ja mēs nevaram eksportēt neko citu kā tikai savu darbaspēku, tad viena no idejām ir izveidot vairākas ieslodzījuma vietas, kur izvietot Eiropas Savienības ieslodzītos," raidījumam norādīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks ģenerālis Visvaldis Puķīte.

Ir aprēķināts, ka, izīrējot Latvijas cietumus ārvalstu ieslodzīto izvietošanai, gadā varētu nopelnīt līdz pat četriem miljoniem latu, informēja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Ja būtu uzņēmēji, kas būtu gatavi iesaistīties šādā projektā un valsts atbalstītu tad pirmās izīrējamās ieslodzījuma vietas varētu tapt divu līdz trīs gadu laikā.

Savukārt Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis pauda izbrīnu par šādu priekšlikumu, jo nekas tāds valsts amatpersonām nav pat ienācis prātā. Viņš arī norādīja, ka Latvijas cietumi nav atbilstoši Eiropas Savienības standartiem.

Vienīgais cietums, kas atbilst Eiropas Savienības standartiem, ir Olaines cietuma slimnīca.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais