Notiek Latvijas un Turcijas ārlietu ministriju politiskās konsultācijas

3. maijā vizītē Rīgā uzturējās Turcijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Eiropas Savienības jautājumos Hasans Mehmets Gogušs.

Vizītes ietvaros notika H.M. Goguša tikšanās ar Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Andri Teikmani un politiskās konsultācijas ar Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku, politisko direktoru Andri Razānu. Sarunas laikā ar A. Teikmani tika pārrunāti divpusējo attiecību aktuālie jautājumi, tai skaitā sadarbība ekonomikas jomā. Puses pauda gandarījumu par abu valstu ciešamajām un draudzīgajām attiecībām, kā arī tirdzniecības apjomu straujo pieaugumu pēdējo gadu laikā (no 44 miljoniem EUR 2008. gadā līdz 107 miljoniem EUR 2011. gadā). Vienlaikus sarunas partneri bija vienisprātis par ekonomiskās sadarbības turpmākas stiprināšanas lielo potenciālu.

Konsultāciju laikā ar A. Razānu tika apspriestas Turcijas un Eiropas Savienības attiecību, Rietumbalkānu un Dienvidkaukāza aktualitātes, kā arī situācija Ziemeļāfrikā un Tuvajos Austrumos, īpašu uzmanību pievēršot notikumu attīstībai Sīrijā un Irānā un vēlēšanu procesam Ēģiptē.

Latvijas un Turcijas attiecības ir konstruktīvas un daudzpusīgas, un to attīstībā ir vērojama pozitīva dinamika. Latvijai un Turcijai ir kopīgi ārpolitisko interešu saskares punkti Eiropas drošības un stabilitātes sekmēšanā. Sekmīgi norisinās abu valstu sadarbība NATO ietvaros. Latvija atbalsta Turcijas virzību uz Eiropas Savienību.