Elektronisko identifikācijas karšu izsniegšana var aizkavēties

Lielā pieprasījuma dēļ elektroniskās identifikācijas (eID) karšu jeb personas apliecību izsniegšana var aizkavēties par vienu līdz divām dienām, informē Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP). Kartes tiks izsniegtas vēlāk, taču ne visiem cilvēkiem, kuri jau iesnieguši pieprasījumu PMLP nodaļās.

PMLP priekšnieka palīgs Andrejs Rjabcevs skaidro, ka karšu izgatavošanas un izsniegšanas kavējumu izraisījušas ierobežotās tehnoloģiskās iespējas. Tagad ir iepirkta vēl viena lāzergravēšanas iekārta, ar kuru izgatavo kartes. Maija sākumā kavēšanās tomēr varētu būt, bet mēneša otrajā pusē vairs ne. Pašlaik iekārta tiek pielāgota darbam.

Kopš 2. aprīļa, kad sākās pieteikšanās eID kartēm, PMLP ir saņemti 10 000 pieteikumu, apmēram 5000 karšu ir sagatavošanas stadijā. A. Rjabcevs saka – aizvadītajās svētku dienās darbinieki esot sarāvuši, lai cilvēkiem nevajadzētu kartes gaidīt ilgāk nekā noteikts.

PMLP cenšas iepriekš pabrīdināt klientus, ja zināms, ka eID kartes nepagūs izgatavot laikus. Taču tiem cilvēkiem, kam šis dokuments ir obligāti nepieciešams ceļošanai vai citiem mērķiem, kartes izgatavos paredzētajā laikā – vai nu 10, vai divās dienās.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.