Aicina uz Ķemeru ceļotāju dienu

Šodien ar plašu pasākumu programmu Ķemeru nacionālajā parkā notiks Ceļotāju diena, kad piedaloties dažādās aktivitātēs varēs iepazīt šīs teritorijas dabas un kultūrvēstures vērtības.

Ķemeros pie Meža mājas ceļotāji varēs piedalīties pavasara sagaidīšanas svētkos - pētīt un uzzināt daudz jauna par interesanto ūdens iemītnieku pasauli, uzdevumu trasītē meklēt Ķemeru nacionālā parka bagātības un darboties radošajās darbnīcās.

Pastaigu cienītāji aicināti doties pārgājienā gar jūras piekrasti no Jaunķemeriem līdz Lapmežciemam un iepazīt gan dabas vērtības, gan piekrastes ciemu kultūrvēsturiskās liecības.

Sev piemērotas aktivitātes atradīs arī aktīvākās atpūtas cienītāji - velobraucēji Ķemeru nacionālo parku var iepazīt dodoties kādā no velopārgājieniem, savukārt, laivotāji atklās sezonu dodoties izbraucienā pa Vecsloceni.

Slampes pusē Ceļotāju dienas apmeklētāji varēs iepazīt Dunduru pļavu iemītniekus, stāstīt pasakas Džūkstes pasaku muzejā un iemācīties, kā pašiem pagatavot kosmētiku no dabiskiem produktiem pie vietējiem uzņēmējiem.

Šie un vēl citi Ķemeru ceļotāju dienas pasākumi ar plašākiem aktivitāšu aprakstiem un nokļūšanas iespējām atrodama Dabas aizsardzības pārvaldes mājas lapā www.daba.gov.lv sadaļā "Aktualitātes".

Lielākā daļa pasākumu ir bezmaksas.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais