Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ceturtdien Cēsīs ieliks pamatakmeni Vidzemes mūzikas un kultūras centram

Ceturtdien Cēsīs notiks svinīga pamatakmens likšanas ceremonija Vidzemes mūzikas un kultūras centra jaunbūvei.

Pagājušajā gadā uzsākta Cēsu Kultūras centra rekonstrukcija. Tās rezultātā vēsturiskā ēka pārtaps par mūsdienīgu akustisko koncertzāli ar 800 sēdvietām, tajā būs mājvieta Cēsu mūzikas vidusskolai un bērnu mūzikas skolai, novada amatiermākslas kolektīviem un Vidzemes kamerorķestrim.

Uz pamatakmens likšanas ceremoniju aicināti Kultūras ministre Žanete Jaunzeme – Grende, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs. Cēsu novada domes priekšsēdētājs Gints Šķenders nolasīs vēstījumu nākošajām paaudzēm, kas īpašā kapsulā tiks iemūrēts pamatakmenī. Notikumu kuplinās Cēsu pūtēju orķestris un apvienotais koris.

Lai uzbūvētu Vidzemes mūzikas un kultūras centru, rekonstruējot ēku Raunas ielā 12, Cēsu novada pašvaldība īsteno projektu saņemot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu no divām aktivitātēm – 3.4.3.1. „Nacionālas un reģionālas nozīmes daudzfunkcionālo centru izveide” un 3.6.1.1. „Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai”.

2011.gada 20.jūnijā tika parakstīts līgums ar AS „UPB” par Vidzemes mūzikas un kultūras centra izbūvi. Būvniecības līguma kopējā summa ir 7 887 939,12 LVL. Noslēgtais līgums par Cēsu kultūras nama ēkas pārbūvi paredz, ka būvdarbi noslēgsies 2013. gada beigās.