No 1.maija sākas laivu sezona; aicina ievērot makšķerēšanas un kuģošanas noteikumus

Otrdien, 1.maijā, sākas laivu sezona, kad saskaņā ar makšķerēšanas noteikumiem ir atļauta makšķerēšana no peldlīdzekļiem, kā arī atļauts paturēt lomā līdakas. Līdz ar to ūdenstilpēs sagaidāma kuģošanas līdzekļu satiksmes intensitātes palielināšanās.

"Lai atpūta uz ūdeņiem būtu pilnvērtīga, svarīgi atcerēties ne tikai makšķerēšanas noteikumos noteikto atļauto zivju lomu izmērus un apjomu, bet arī drošas kuģošanas nosacījumus," uzsvēra Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par kuģošanas līdzekļu satiksmi iekšējos ūdeņos, sportam un atpūtai paredzētajiem kuģošanas līdzekļiem, kuru garums ir no 2,5 līdz 24 metriem, kurus neizmanto komerciālos nolūkos un kuriem nav profesionālas apkalpes, jābūt aprīkotiem ar drošības aprīkojumiem - glābšanas līdzekļiem, ugunsdzēsības aprīkojumu, atsūknēšanas līdzekļiem, enkuru, ūdensdrošu elektrisko lukturīti, kuru izmanto ierobežotas redzamības apstākļos vai diennakts tumšajā laikā, airiem utt.

Rīgas Pašvaldības policija aicina atbilstoši konkrētai situācijai ar nepieciešamajiem drošības līdzekļiem aprīkot gan kuģošanas līdzekli, gan ikvienu tā lietotāju. Kaut arī par noteikumu neievērošanu ir paredzēts sods, svarīgākais ārkārtas situācijās ir pašu kuģošanas līdzekļu lietotāju drošība.

Pašvaldības policija aicina arī atcerēties par atpūtas kultūru pie ūdenstilpēm, pēc atpūtas aiz sevis atstājot sakoptu un tīru vidi, lai pie ūdenstilpes būtu patīkami atgriezties arī nākamajā reizē.

Ikviens ūdens atpūtas cienītājs un dabas mīļotājs, konstatējot iespējamos makšķerēšanas un zvejniecības noteikumu pārkāpumus Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā esošajās ūdenstilpēs, aicināts jebkurā diennakts laikā nekavējoties informēt par to Rīgas Pašvaldības policijas Ūdenslīdēju, glābēju un civilās aizsardzības nodaļas dežūrdaļu, zvanot uz tālruņa numuriem 67518202, 112 vai 110.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.