Pusaudži internetā pārdod Latvijas Basketbola līgas čempionu zelta medaļu

Internetā iespējams iegādāties 2006./2007.gada sezonas Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionu zelta medaļu.

Šajā sezonā triumfēja un zelta medaļas saņēma patlaban maksātnespējīgais klubs "ASK Rīga".

Sludinājumā, kas ievietots portālā "ss.lv", medaļa tiek piedāvāta par 40 latiem un, kā pārliecinājās aģentūra LETA, tā izskatās pēc autentiskas.

Medaļu pārdod pusaudži, kuri apgalvo, ka tā piederēja komandas tā laika vienai no lielākajām zvaigznēm - amerikāņu leģionāram Kērtisam Miledžam.

"Pēc spēles vēlējos no viņa dabūt cepuri, viņš teica: "No, no!", tomēr pateica, lai padodu roku, kur iespieda man šo," stāstīja medaļas pārdevējs, skaidrojot, ka tagad no tās atbrīvojas krīzes dēļ un par iegūto naudu, iespējams, nopirks kedas.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Basketbola savienības (LBS) Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas pārstāvis Raimonds Zeps, 2006./2007.gada sezonā LBL zelta medaļas kopā tika pasniegtas nedaudz vairāk nekā 20 spēlētājiem un ar klubu saistītiem cilvēkiem.

Precīzu skaitli Zeps un citi LBS darbinieki nevarēja nosaukt. "Parasti katru gadu tiek izgatavotas 24 katra kaluma medaļas," norādīja Zeps.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.