VUGD vakar no iestigšanas dubļos glāba mediķus un nocēla no salūzuša autopacēlāja strādniekus

Vakar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piedalījies dažādos glābšanas darbos, tostarp palīdzot no dubļiem izvilkt tur iestigušu mediķu automašīnu, izvilkuši akā iekritušu suni, kā arī nocēluši no salūzuša autopacēlēja groza strādniekus.

Kā pastāstīja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere, vakar Daugavpilī, Varšavas ielā, veicot remontdarbus, bija salūzis autopacēlājs un 12 metru augstumā tā grozā atradās divi strādnieki. Glābēji, izmantojot autokāpnes, abus cilvēkus veiksmīgi nocēla zemē.

Savukārt Talsu novada Laizdes pagastā tika saņemts izsaukums, ka akā iekritis suns. Ar ugunsdzēsības ķekša palīdzību suns aiz kakla siksnas no akas arī izvilkts.

VUGD atzīmē - patlaban, kad ir auksts laiks un pie akām veidojas apledojums, glābēji aicina būt īpaši uzmanīgiem, tāpat akas vēlams aizvērt ar vāku. Ar tādiem gadījumiem nākoties saskarties ik pa laikam, un bijuši pat gadījumi, kad cilvēks paslīd un iekrīt akā.

Balvu novada Bērzkalnes pagastā vakar pēc plkst.19 ugunsdzēsēji steigušies palīgā Ātrās medicīniskās palīdzības brigādei, kad tās automašīna bija iestigusi dubļos. Arī šādi gadījumi, kad ugunsdzēsēji dodas palīgā mediķiem, nav retums, atzina Vetere.

Lai samazinātu izsaukumu skaitu, VUGD gan iesaka meklēt tuvāko traktoristu, pašvaldības ceļu uzturētāju, taču šoreiz VUGD steidzās palīgā izvilkt no dubļiem mediķu auto, jo viņu palīdzība bija nepieciešama aptuveni divus gadus vecam bērnam.

Svarīgākais