IZM atlaidīs ilggadējo ministrijas valsts sekretāru Gruškevicu

© f64

Iespējams, tiks rosinātas disciplinārlietas pret augstām Izglītības un zinātnes ministrijas amatpersonām, bet ilggadējais ministrijas valsts sekretārs Mareks Gruškevics šodien piekritis viņa rotācijai uz kādu citu institūciju, šovakar LTV raidījumam "Panorāma" apstiprināja izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Disciplinārlieta varētu tikt rosināta arī pret līdzšinējo ministrijas valsts sekretāres vietnieci Ingu Štālu.

Ķīlis norādīja, ka ierēdņu un Gruškevica kā viņu pārrauga rīcība radījusi aizdomas par nodokļu maksātāju naudas izsaimniekošanu.

Kādā vērienīgā datortehnikas iepirkumā ministrijas darbinieki neesot ievērojuši nepieciešamās procedūras, kas tagad varot izmaksāt deviņus miljonus latu.

Pārkāpumi konstatēti arī citos projektos un iepirkumos. Ķīlis šodien ticies ar Gruškeviču, un viņš devis piekrišanu savai rotācijai.

Par institūciju, uz kuru tiks pārcelts ilggadējais ministrijas valsts sekretārs, vēl tikšot lemts.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.