VARAM saņēmusi 27 pieteikumus uz trim valsts sekretāra vietnieku vakancēm

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) uz trim valsts sekretāra vietnieku amatu vakancēm saņēmusi kopā 27 pieteikumus, informēja ministrijā.

Saņemti septiņi pieteikumi uz valsts sekretāra vietnieka attīstības instrumentu jautājumos amatu, desmit pieteikumi uz valsts sekretāra vietnieka vides aizsardzības jautājumos amatu un desmit pieteikumi uz valsts sekretāra vietnieka reģionālās attīstības jautājumos amatu.

Jau tuvākajā laikā tiks sākta kandidātu atlase, lai rakstiskā pārbaudījumā, kā arī intervijas laikā pārliecinātos par katra pretendenta zināšanām, profesionālo pieredzi un atbilstību ieņemt konkrēto amatu.

Kā ziņots, VARAM konkursā meklēja četru valsts sekretāra vietniekus. Viens no konkursiem jau ir noslēdzies un par valsts sekretāra vietnieku informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jautājumos tika izraudzīts bijušais "Latvenergo" valdes loceklis un Informācijas tehnoloģiju departamenta direktors Arnis Daugulis.

Pretendentiem tika prasīta akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, ne mazāk kā piecu gadu pieredze vadošā amatā iestādē vai uzņēmumā, labas divu svešvalodu, tajā skaitā angļu valodas, zināšanas, kā arī dažādas citas prasmes un iemaņas.

Kā ziņots, šogad veikta ministrijas reorganizācija, paredzot vairāku departamentu un nodaļu apvienošanu un vadītāju skaita samazināšanu.

Esošās ministrijas struktūras pārveide paredz striktu dalījumu atbilstoši ministrijas pārraudzītajām jomām - vides aizsardzība, reģionālā attīstība un informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, kā arī investīcijas un attīstības instrumenti jeb Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu izmantošanas projektu plānošana un īstenošana būtiskai daļai no Latvijai pieejamās kohēzijas aploksnes.

Lai veicinātu šo jomu efektīvāku un koordinētāku darbību, turpmāk par katru no tām atbildību uzņemsies valsts sekretāra vietnieks.