Līdz plkst.12 Lielā talka pulcējusi aptuveni 90 000 cilvēku

Līdz plkst.12 Lielā talka pulcējusi aptuveni 90 000 cilvēku, bet pēc pusdienas laika talcinieki pievienojas arvien aktīvāk, informē Lielās talkas mediju koordinatore Dace Jaunupe-Bargā.

"Pašlaik aktīvākie talkotāji ir Zemgalē un Vidzemē, bet vismazāk talcinieku ir pulcējušies Kurzemē," informēja Jaunupe-Bargā. Par to liecina aptuveni dati no Lielās talkas koordinatoru piegādātās informācijas.

Lielās talkas atbalstītājs, vides un atkritumu apsmainiekotājs "L&T" ziņo, ka uz poligonu aizceļojusi arī pirmā talkas atkritumu krava - 6,5 tonnas atkritumu no Rīgas Latgales priekšpilsētas, sacīja Jaunupe-Bargā.

Jau ziņots, ka šodien no plkst.9 līdz plkst.15 visā Latvijā jau piekto gadu pēc kārtas notiek Lielā talka, kurai oficiāli reģistrētas 1490 talkas norises vietas, kas ir par 153 vietām vairāk nekā pērn.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais