Latvijas Universitātes studenti uzposīs Botānisko dārzu

Sestdien, 21.aprīlī plkst: 12:00 Lielās Talkas ietvaros Latvijas Universitātes (LU) studenti un viņu draugi ar uzņēmuma Henkel atbalstu uzposīs LU Botānisko dārzu. Talka ir iecerēta kā pavasara sagaidīšanas svētki ar studentiskām aktivitātēm dienas garumā un dzīvo mūziku un pikniku talkošanas noslēgumā.

Latvijas Universitātes Studentu padome (LU SP), kā šīs akcijas iniciators, uz kopīgu talkošanu aicina gan visus studentus, mācībspēkus un LU saimes pārstāvjus, gan draugus, Studentu padomes vecbiedrus un Botāniskā dārza mīļotājus kopīgi uzpost Botānisko dārzu vasarai.

"Latvijas Universitātes studentiem talkas LU Botāniskajā dārzā ir kļuvušas par ikgadēju tradīciju, kas sagādā prieku gan studentiem, lietderīgi un aktīvi pavadot dienu svaigā gaisā, gan Botāniskā dārza apmeklētājiem un saimniekiem," pauž Latvijas Universitātes Studentu padome priekšsēdētāja Inguna Zariņa.

Latvijas Universitātes Studentu padome ir pārliecināta, ka pēc Studentu talkas LU Botāniskajā dārzā būs labi padarīta darba sajūta, labi pavadīts laiks kopā ar draugiem un studentiem, pabaroti vēderi, kā arī priecētas ausis, jo šogad talkas neformālajā daļā uzstāsies tādi izpildītāji, kā "Jurita & The Band", "Z." un Zenith".

Botāniskais dārzs ir gandrīz 16 hektāru platībā izveidots neilgi pēc Universitātes dibināšanas 1922.gadā, sākotnēji atrodoties Rīgas pilsētas dārzniecībā Dreiliņos, bet vēlāk - starp Kandavas, Slokas, Kuldīgas un Dzirciema ielām. Gadu gaitā līdz par šodienai dārza bagātību veido 5400 augu dažādības, kas ir pieejamas apskatei dārza apmeklētājiem.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais