Latviju apmeklē ASV Īpašā sūtne antisemītisma uzraudzības un apkarošanas jautājumos

Oficiālā vizītē Latvijā no 19. līdz 23.aprīlim ierodas ASV Valsts departamenta Īpašā sūtne antisemītisma uzraudzības un apkarošanas jautājumos Hanna Rozentāle (Hannah Rosenthal), informē Rīga ASV vēstniecība Rīgā.

Vizīties ietvaros, Īpašā sūtne antisemītisma uzraudzības un apkarošanas jautājumos Hanna Rozentāle tiksies ar Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes līderiem, valsts amatpersonām, kā arī citu sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem. 19.aprīlī, H.Rozentāle apmeklēs Rīgas Juglas vidusskolu, kur tiksies ar skolēniem un uzstāsies ar vieslekciju "Multietniskais un multikulturālais mantojums kā bagātība: Amerikas pieredze."

Vizītes laikā, īpašā sūtne Rozentāle apmeklēs vēsturiskas ebreju piemiņas vietas Latvijā, tai skaitā Žaņa Lipkes memoriālu Ķīpsalā, Rīgas geto un Latvijas Holokausta muzeju un Latvijas Okupācijas muzeju.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais