Kamēr ierindas policisti saņem grašus, Mūrniece algo jaunus padomniekus ar lielām algām

Armands Augustāns, Neatkarīgās policistu arodbiedrības priekšsēdētājs un Ivars Muižzemnieks, NPA priekšsēdētāja vietnieks norāda: 2009. gada 21. oktobrī ar iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces rīkojumu ministres padomnieku amatā iecelta Viktorija Šembele ar mēneša darba algu 750 lati.

Savukārt ar 2009. gada 26.oktobra rīkojumu Nr.2296 iekšlietu ministre Linda Mūrniece iecēla ministres padomnieka amatā Edīti Mīķi ar mēneša darba algu 500 latu: Neatkarīgā policistu arodbiedrība (NPA) uzskata, ka šāda iekšlietu ministres rīcība ir augstākā mērogā nekaunība un vērsta uz valsts budžeta līdzekļu izšķērdēšanu.

Laikā, kad policijas, robežsardzes darbinieku skaits taupības nolūkos ir samazināts, samazināts atalgojums un sociālās garantijas iekšlietu sistēmas darbiniekiem, samazinātas pensijas pensionāriem, iekšlietu ministre uzdrošinās pieņemt darbā bez jeb kāda pamata un pieredzes jaunus darbiniekus ar diezgan iespaidīgu atalgojumu. Atalgojums ir divas un trīs reizes augstāks ne kā ierindas policistam, kuram ir daudzas reizes lielāka atbildība par viņam uzticēto pienākumu.

NPA ne reizi vien piedāvāja L.Mūrniecei sniegt palīdzību un padomdevēju partnerības sadarbību, kā arī iesakot pieredzējušus un zinošus darbiniekus, kuri gatavi sniegt padomus un ieteikumus ministrei bez atlīdzības. Diemžēl iekšlietu ministre L.Mūrniece neuzskatīja par vajadzīgu taupīt valsts līdzekļus.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais