Ilgstošo lietavu dēļ vietām upēs cēlies ūdens līmenis

Aizvadītajā diennaktī ilgstošo lietavu dēļ upēs cēlies ūdens līmenis, taču to paaugstināšanās nav bijusi tik liela, lai pārsniegtu kritiskās robežas.

Kā informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi, Latvijas teritorijā visvairāk ūdens līmenis cēlies Lielajā Juglā, kur tas paaugstinājies par 26 centimetriem, arī Amatā ūdens līmenis lietus dēļ paaugstinājies par 20 centimetriem.

Par metru un sešiem centimetriem līmenis cēlies Daugavā Baltkrievijas teritorijā, kur uz upes joprojām kūst ledus, savukārt līdz Jēkabpilij Daugavā līmenis cēlies par 11 līdz 63 centimetriem.

Kūstot Daugavas augštecē ledum, Latvijas teritorijā upē joprojām ir gaidāms palu maksimums, taču nekādus plūdus tas neizraisīs, jo ūdens līmenis nepaaugstināsies tik ļoti, lai pārsniegtu kritisko līmeni.

Pēc vakardienas lietus Zemgales upēs ūdens līmenis vidēji cēlies par sešiem līdz 12 centimetriem, savukārt Kurzemē, kur lietus nav bijis tik daudz, ūdens līmenis pazeminājies. Arī citviet mazajās upēs līmenis pazeminājies, piemēram, Dubnā un Sīļos līmenis pazeminājies par 16 centimetriem, bet Rēzeknē - par desmit centimetriem.

Latvijā

Īstenojot uz bērnu onkoloģijas attīstību vērstu projektu, plānots ieguldīt 9,3 miljonus eiro, lai turpmāko piecu gadu laikā ieviestu uz pacientu centrētu un multidisciplināru pieeju visā aprūpes procesā, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).