"Latvijas Gāze" noslēdz piegādes no krātuves

16.aprīlī AS "Latvijas Gāze" noslēdza dabasgāzes piegādes no Inčukalna pazemes gāzes krātuves (IPGK) un uzsāka tiešas piegādes no Krievijas pārvades sistēmas, vienlaicīgi sākot gatavoties krātuves uzpildīšanai nākamās sezonas vajadzībām.

Apkures sezonas laikā no IPGK patērētājiem Latvijā piegādāts 1,1 miljards kubikmetru dabasgāzes. Aptuveni tāds pats apjoms tika piegādāts arī kopumā kaimiņvalstīm - Krievijai, Igaunijai un Lietuvai.

Vasaras laikā patērētājiem dabasgāze tiek piegādāta tieši no Krievijas pārvades sistēmas, vienlaicīgi to sūknējot krātuvē. Iesūknēšana ilgst no aprīļa līdz oktobrim, savukārt izsūknēšana no oktobra līdz martam vai aprīlim.

Krātuve tika nodota ekspluatācijā 1968.gadā un tās mērķis ir uzkrāt dabasgāzi apkures sezonai, kuras laikā ievērojami pieaug dabasgāzes patēriņš un kuras laikā nav iespējams pietiekamos apjomos piegādāt kurināmo pa maģistrālajiem gāzesvadiem no atradnēm Sibīrijā.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais