Jauno "Apple" planšetdatoru "iPad" Latvijā sāks tirgot 27.aprīlī

© Scanpix

Jaunāko "Apple" planšetdatora "iPad" modeli Latvijā sāks tirgot 27.aprīlī, teikts informācijas tehnoloģiju (IT) koncerna paziņojumā medijiem.

Planšetdators būs pieejams oficiālās tirdzniecības vietās arī Igaunijā, Lietuvā, Melnkalnē, Kolumbijā, Izraēlā, Indijā, Dienvidāfrikā un Taizemē.

Jau šo piektdien, 20.aprīlī, jaunais "iPad", kas atšķiras no iepriekšējiem modeļiem ar īpaši augstas izšķirtspējas displeju un jaudīgāku mikroprocesoru, būs pieejams 11 valstīs, tostarp Dienvidkorejā, Brunejā, Horvātijā, Kiprā, Dominikānas Republikā, Salvadorā, Gvatemalā, Malaizijā, Panamā, Urugvajā un Venecuēlā.

Jauno planšetdatoru prezentēja marta sākumā un to sāka tirgot ASV un vairākās citās valstīs no 16.marta, dažu dienu laikā pārdodot vairāk nekā trīs miljonus vienību.

Datoru un IT preču tirgotāja un salicēja AS "Capital" "Apple" produktu līnijas vadītājs Hārdijs Sametis sarunā ar biznesa portālu "Nozare.lv" teica, ka jaunā "iPad" cena Latvijas veikalos vēl nav precizēta, taču tā neatšķirsies no cenām Eiropas tirgos kopumā.

Vācijas "Apple" interneta veikala "Apple Store" vienkāršākais jaunā "iPad" modelis ar 16 gigabaitu (Gb) iekšējo atmiņu un iespēju lietot tikai "WiFi" bezvadu internetu maksā 479 eiro (355 latus). Latvijas cena varētu atšķirties "par dažiem latiem", teica Sametis.

Dārgākiem "iPad" modeļiem ir iespēja lietot trešās paaudzes (3G) mobilo internetu, kā arī lielāks iekšējās atmiņas apjoms (32 vai 64 Gb). Jauno "iPad" var arī izmantot ceturtās paaudzes (4G) ātrgaitas mobilā interneta tīklos ASV. Šī funkcija nedarbojas ārpus ASV atšķirīgu 4G tehnoloģiju dēļ, kas izraisīja skandālus dažās valstīs, tostarp Austrālijā.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais