Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcai būs jauna uzņemšanas nodaļa

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā, ierokot kapsulu, uzsākta jaunas uzņemšanas un reanimācijas nodaļas celtniecība.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētais projekts paredz jaunas ēkas būvniecību, kur tiks izvietota uzņemšanas nodaļa un pārējos stāvos reanimācijas un intensīvās terapijas nodaļa. Jaunās telpas ļaus ātri un kvalitatīvi apkalpot pacientu plūsmu un neatliekamās medicīniskās palīdzības vajadzības. Paredzēts veikt rekonstrukciju esošajās telpās, lai savienotu jaunbūvi ar esošo slimnīcu, līdz ar to paplašinot uzņemšanas nodaļas platību.

Projekta mērķis ir uzlabot veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas kvalitāti, ātrumu, izmaksu efektivitāti un pieejamību Rīgas pilsētas, Rīgas reģiona un visas Latvijas iedzīvotājiem, sniedzot kvalitatīvu medicīnisko palīdzību smagu skeleta traumu gadījumos, sarežģītu traumu seku likvidēšanā, ortopēdisko operāciju dažādu skeleta un locītavu slimību gadījumos, kā arī citu sekundāro medicīnisko aprūpi un Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta apkalpošanu. Kopējās projekta izmaksas ir 1,9 miljoni latu, no tiem 85 procenti ERAF līdzfinansējums, informē Veselības ministrijā.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais