Latvija – aktīvākā E-prasmju nedēļas valsts Eiropā

LIKTA sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju no 2012. gada 26. līdz 30.martam rīkoja Latvijā trešo E-prasmju nedēļu (saistībā ar European E-skills week 2012 un European European Get Online week 2012) ar mērķi ieinteresēt jauniešus izvēlēties IKT karjeru, plašāku sabiedrību apgūt un izmantot e-prasmes, kā arī informēt par e-pakalpojumiem un citām iespējām, kas pieejamas e-vidē.

Kopumā Latvijā E-prasmju nedēļas pasākumos piedalījās vairāk nekā 36 tūkstoši dalībnieku, tika iesaistīti vairāk nekā 200 partneri –nozaru uzņēmumi, ministrijas, pašvaldības, skolas, bibliotēkas. 890 dažādipasākumi norisinājās visos Latvijas novados, kā ari bija iespēja pieslēgties interneta tiešraidēm 26. martā, 27. martā un 28. martā.

„LIKTA var lepoties, ka Latvija arī šogad ir bijusi aktīvākā E-prasmju nedēļas dalībvalsts Eiropā. Nedēļas sagatavošanā Asociācija ieguldīja lielu darbu un ir patiess gandarījums gan par Partneru, gan uzņēmēju un iedzīvotāju aktīvo iesaistīšanos! „ norāda LIKTA Prezidente Signe Bāliņa. „E-prasmju un IKT zināšanu attīstība Latvijā ir viens no LIKTA pamatmērķiem, tāpēc Asociācija aktīvi turpinās strādāt šajā jomā arī turpmāk, aicinot E-prasmju nedēļas partnerus uz pastāvīgu turpmāko sadarbību.”

Galvenās E-prasmju nedēļas aktivitātes:

●E-prasmju nedēļas centrālos pasākumus visā Latvijā varēja noskatīties tiešraidēs, ko nodrošināja

Lattelecom - portālos www.piesledzieslatvija.lv un www.esmaja.lv;

●Pirmo reizi E-prasmju nedēļas ietvaros Latvijā notika IKT karjeras diena;

●Ikvienam bija iespēja pārbaudīt savas zināšanas un prasmes IKT drošības jautājumos,

piedaloties e-GUARDIAN barometra testā;

●Baltijas Datoru akadēmija kopā ar Lattelecom piedāvāja zināšanu novērtēšanas testu

„Tiešsaistes tests „E-pakalpojumi”;

●LIKTA piedāvāja jauniešiem novērtēt savu gatavību darba tirgum, novērtējot jaunu tiešsaistes

rīku "Skillage – Vai Tu esi gatavs darbam?";

●Skolās norisinājās dažādi izglītojoši pasākumi skolēniem un viņu vecākiem;

●Galvenās aktivitātes datoriesācējiem bija: Pirmais klikšķis, Nāc un sāc!, Juniors senioram, Ar peles klikšķi – pasaulē!, Arī Tu to vari: pirmie soļi e-pasaulē, E-pasta izveide , Laiks senioriem u.c.

Kopumā no visiem reģistrētajiem E-prasmju nedēļas dalībniekiem, datoru un internetu iepriekš lietojuši 92% dalībnieku, savukārt 8 % internetu lietoja pirmoreiz. Lielākā daļa jeb 64% piedalījās E-prasmju nedēļā no publiskiem pasākumiem (skolas, bibliotēkas, mācību centri u.c.), 18% no mājām, 16% no darba vietām.

59% dalībnieku bija sievietes, 41% - vīrieši. Dalībnieku sadalījums pēc nodarbošanās: 58% no visiem dalībniekiem bija skolēni un studenti, 29% dalībnieku bija dažādās nozarēs nodarbinātie, 6% bezdarbnieki un 6% - cilvēki pensijas vecumā.