Ar radošu konkursu skolēniem cer samazināt pamesto mājdzīvnieku skaitu uz ielām

© F64 Photo Agency

Pievēršot plašākas sabiedrības uzmanību pamesto dzīvnieku problemātikai, aprīļa sākumā noslēdzās sociālās reklāmas radošo plakātu konkurss skolēniem – „Nepamet četrkājaino mīluli nelaimē!”. Konkursu rīkoja Starptautiskā komerciālā vidusskola sadarbībā ar Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmi „Ulubele”.

Konkursa ietvaros skolēni no visas Latvijas iesūtīja pašu veidotus reklāmas plakātus, aicinot suņu, kaķu un citu mājdzīvnieku īpašniekus nekad neatstāt savus četrkājainos mīluļus nelaimē. Plakātu vēstījumos tika ietverti tādi aicinājumi, kā „Vai Tu spētu iejusties kāda pamesta dzīvnieka lomā?”, „Viņš Tev uzticējās, bet Tu viņu pameti”, „Esi atbildīgs pret to, kuru pieradini”, „Arī viņiem sāp, ja tiek pamesti” u.c. Konkursā uzvarēja Ieva Immure no Rīgas 6. vidusskolas 11.a klases.

„Domāju, ka konkurss savu mērķi ir sasniedzis, jo teju dažu nedēļu laikā sociālajos tīklos, kur bija izvietoti konkursantu darbiņi, radošos plakātus apskatīja un viedokli izteica vairāki tūkstoši interneta lietotāju. Tas ļauj mums cerēt, ka konkurss būs pamanīts un cilvēki pret saviem mājdzīvniekiem izturēsies daudz atbildīgāk. Tāpat jāsecina, ka konkurss ir ne tikai lielisks veids kā sekmēt jauniešu vidū tādas vērtības kā atbildību un rūpes par saviem mājdzīvniekiem, bet arī dod iespēju skolēniem pielietot dažādos mācību priekšmetos apgūto – piemēram, gan formulējot vēstījuma tekstu un noformējot vizuālo kompozīciju maketam”, stāsta Olga Dementjeva, Starptautiskās komerciālās profesionālās un vispārējās izglītības vidusskolas direktore.

„Rūpīgi iepazīstoties ar konkursa darbiem, ir liels prieks, ka jauniešiem rūp mūsu mazo četrkājaino brāļu un māsu liktenis. Ja tevī nav tā sajūta, ka tu patiesi vēlies palīdzēt, ja teikums „Esi atbildīgs par to, kuru pieradināji” - ir tikai citāts nevis tas plūst no sirds, tad šādu plakātu, kura vēstījums uzrunā arī skatītāju, nemaz nav iespējams izveidot. Ulubele aicina jauniešus neapstāties un savus konkursa darbiņus apaudzēt ar reālu palīdzības akciju pamestajiem dzīvniekiem. Mums viesiem kopā noteikti izdosies!”, saka Zanda Bērziņa, Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes Ulubele pārstāve.

Jau ziņots, ka konkursa darbus vērtēja īpaši izveidota žūrija, kuras sastāvā bija gan konkursa organizētāju pārstāvji, gan plašāka publika – interneta lietotāji, kuri varēja balsot par sev tīkamākajiem darbiem sociālajos tīklos. Galvenie vērtēšanas kritēriji bija radošās idejas oriģinalitāte, tehniskā kvalitāte un maketa koncepcijas atbilstība sasniedzamajam mērķim – proti, vai un cik lielā mērā tiek uzrunāta mērķa grupa. Žūrijas un interneta balsotāju vērtējumi summējās.

Konkursu atbalstīja uzņēmuma „EPSON” pārstāvniecība Baltijā, nodrošinot konkursa galveno balvu – „EPSON” krāsu daudzfunkcionālo printeri.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.