Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

Nosauktas kampaņas „Uzslavē labu servisu!” draudzīgākās valsts un pašvaldību iestādes e-pakalpojumos

Šodien kampaņas „Uzslavē labu servisu!” apbalvošanas ceremonijā, kuras ietvaros tika apbalvoti uzslavētākie uzņēmumi virknē dažādu nozaru, vadošā Latvijas IKT nozari pārstāvošā asociācija − Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) paziņoja tos valsts un pašvaldību e-pakalpojumu sniedzējus – kampaņas dalībniekus, kuri novērtēti kā sabiedrībai un uzņēmumiem draudzīgākie.

Par sabiedrībai un uzņēmumiem draudzīgāko valsts iestādi e-pakalpojumos tika godināts Valsts Zemes dienests, savukārt par draudzīgāko pašvaldību iestādi e-pakalpojumos tika atzīta Rīgas pilsētas būvvalde.

“Šis ir pirmais gads, kad LIKTA piedalās kampaņā “Uzslavē labu servisu!”, lai popularizētu labākos valsts un pašvaldību pakalpojumus e-vidē, kā arī veicinātu iedzīvotājiem un uzņēmumiem ērtāku un draudzīgāku apkalpošanu,” saka LIKTA prezidente Signe Bāliņa. „Arvien vairāk valsts un pašvaldību pakalpojumu gan sabiedrībai, gan uzņēmumiem tiek sniegti elektroniski, tādēļ šogad organizatori sadarbībā ar LIKTA papildinājuši nominācijas, lai popularizētu ērtākos e-pakalpojumus, kas ļauj iedzīvotājiem un uzņēmējiem ietaupīt ne tikai laiku, bet arī līdzekļus,” skaidro LIKTA prezidente.

LIKTA sadarbībā ar Labsserviss.lv izvērtēja un nominēja „Sabiedrībai draudzīgāko valsts iestādi e-pakalpojumos” un „Sabiedrībai draudzīgāko pašvaldību iestādi e-pakalpojumos”. No kopējā vērtējuma 50% veidoja sabiedrības saņemtās uzslavas un 50% – LIKTA profesionālais vērtējums.

Martā valsts un pašvaldību iestādes un organizācijas piedalījās ikgadējā kampaņā “Uzslavē labu servisu!”, lai īpašās kategorijās un nominācijās saņemtu uzslavas kā iestādes, kas īpaši domā par klientu ērtībām un labu apkalpošanu. Kampaņā kopumā piedalījās 177 uzņēmumi no visas Latvijas, pārstāvot dažādas nozares gan B2C, B2B, gan valsts un pašvaldību sektorā.

Kampaņas organizatori ir LabsServiss.lv un Idea House events. Sabiedrībai un uzņēmumiem draudzīgākās valsts iestādes tika vērtētas sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK).