Afganistānā hospitālī nonācis Latvijas karavīrs; "veselības bojājumus" neatklāj

Vakar Afganistānā, Farjābas provincē, veicot pagaidu nometnes sakārtošanas darbus, "ar kaujas darbību nesaistītus veselības bojājumus" guvis kāds Latvijas kontingenta karavīrs, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļā.

Ministrija neizpauž, kādi "veselības bojājumi" ir karavīram, proti, netiek atklāts, vai viņš guvis kādu fizisku traumu, vai arī viņam pasliktinājies veselības stāvoklis citu iemeslu dēļ.

Karavīrs no notikuma vietas nekavējoties evakuēts uz militāro hospitāli Meimenā, bet vēlāk - uz reģionālo hospitāli Mazarišarīfā, kur viņam sniegta nepieciešamā medicīniskā palīdzība.

Patlaban karavīra veselības stāvoklis esot stabils. "Veselības bojājuma smaguma pakāpe vēl tiks precizēta, bet, pēc pašreizējās informācijas, tā nav smaga," norāda AM Preses nodaļā.

Karavīrs pilda dienesta pienākumus Norvēģijas vadītajā Provinču atjaunošanas vienībā, kas izvietota militārajā bāzē Meimenā. Atsaucoties uz valsts noteiktajām fizisko personu datu un pacientu tiesību aizsardzības prasībām, AM norāda, ka informācija par karavīra personību, medicīnisko diagnozi un ārstēšanas prognozi netiks sniegta.

Svarīgākais