Jēkabpils pilsētai apstiprināts logo

© Publicitātes foto

12. aprīļa Jēkabpils pilsētas domes sēdē deputāti apstiprināja Jēkabpils pilsētas logo. Attēls veidots trīs daļās, un tas simbolizē pilsētu abos Daugavas krastos, akcentējot divas vēsturiskas celtnes- Krustpils pili un klosteri.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs atzīst, ka: „Izvēlētais logo vistiešāk asociējas ar Jēkabpils pilsētu. Lai gan izstrādes procesā logo izstrādātājs piedāvāja abstraktākus un modernākus skiču variantus, mēs izvēlējāmies pieturēties pie klasiskām, visiem jēkabpiliešiem zināmām vērtībām.”

Trīsdaļīgo logo skici ar pilsētas attēlojumu veidojusi Jēkabpils pilsētas pašvaldības Arhitektūras un plānošanas nodaļas vadītāja Laura Krastiņa. Viņa skaidro, ka skicē ietverts gan vēsturiskais, gan ģeogrāfiskais aspekts un arī ilustratīvais, kas vislabāk attēlo pilsētas unikalitāti: „Daugava Jēkabpils pilsētai ir neatņemama sastāvdaļa, jo esam seno plostnieku un strūdzinieku pilsēta, tāpēc logotipā tā gan nošķir, gan savieno abas pilsētas daļas ar vilni...laivu... tiltu. Krāsu salikums raksturo pilsētu: zaļš- izaugsmi, līdzsvaru un harmoniju, zils- sadarbību, cēlumu, attīstību. Jēkabpils logotipā ietverts arī vēsturisks aspekts – Krustpils pils, Sv. Nikolaja Brīnumdarītāja pareizticīgo baznīca ( pilsētas arhitektūras pērles, kas veido Jēkabpils un Krustpils panorāmu un siluetu) un dinamiskums – Daugavas straujums.”

Dizaineris Viesturs Staņislavskis, kurš ir izstrādājis Jēkabpils pilsētas logo grafisko identitāti, uzsver, ka Jēkabpils pilsētas logo ietvertas vairākas pilsētai būtiskas vērtības: „Grafiski trīs elementi tiek apvienoti ar baltu caurvijošu līniju, simbolizējot sirdsdarbības ritmu. Līnijai apzināti nav ne sākuma, ne gala - tās sākums ir tālā un bagātīgā vēsturiskā mantojumā, bet nākotne sniedz ticību pilsētas attīstībai un augšupejai. Logotipa noapaļotās formas to veido atvērtu un draudzīgu.”

Jēkabpils pilsētas logo tiks pielietots pašvaldības vides un drukātajā komunikācijā, digitālās komunikācijas medijos, prezentāciju materiālos, suvenīru produkcijā, navigācijas elementos (plāni, izkārtnes, norādes), pilsētas īpašo objektu identifikācijas materiālos (muzeji, kultūras centri un citi objekti), kā arī pasākumu noformējumos.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais