Pēc pārkāpumiem iepirkumos Vidzemes slimnīcas valdi pamet Inguna Liepa

Pēc atklātiem iespējamiem pārkāpumiem iepirkumos, Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājas amatu šajā nedēļā pametusi Inguna Liepa.

Pašvaldības vadītājs Inesis Boķis norāda, ka līdz ar Liepu iesniegumu par atbrīvošanu no valdes locekļa amata 11.aprīlī iesniedzis arī Jānis Štefenbergs. Viņi no amatiem atbrīvoti uz savstarpējās vienošanās pamata.

Šodien notiks slimnīcas dalībnieku sapulce, kurā tiks lemts, kas ieņems slimnīcas valdes priekšsēdētāja amatu.

Kā pastāstīja Boķis, iekšējie revidenti, pārbaudot slimnīcas darbību, konstatējuši nepilnības iepirkumos. Pašvaldība kā kapitāldaļu turētāja pārstāve šo informāciju par iespējamajiem pārkāpumiem nodevusi tālāk tiesībsargājošajām iestādēm izvērtēšanai.

"Iepirkumi slimnīcā, protams, ir ļoti sarežģīti. To nevar salīdzināt ar mēbeļu pirkšanu, tie ir komplicēti," aģentūrai LETA pastāstīja Boķis. Pašvaldība gaidīs atbildīgo institūciju izvērtējumus, lems par turpmāko rīcību.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais