Aicina uz veselības dienu Rīgā

Rīgas domes telpās un Rātslaukumā Rīgas domes Labklājības departaments Pasaules veselības dienā, 12. aprīlī, aicina rīdziniekus uz veselību veicinošām aktivitātēm.

Pasākuma, kas norit Eiropas gada aktīvai novecošanai ietvaros, norises vietā iedzīvotājiem tiks sniegta saistoša informācija par dažādiem veselības jautājumiem, kas saistīti ar veselīgu novecošanu. Tāpat pasākuma apmeklētājiem ir iespēja iesaistīties veselīgās aktivitātēs gan kā skatītājiem, gan dalībniekiem. Visas dienas garumā Rīgas domes pirmā stāva foajē var iepazīties ar septiņu Rīgas Sociālā dienesta dienas centru pieaugušo personu radošo darbu izstādi Vecums kā bagātība, stāsta Labklājības departamenta speciāliste Lita Brice.

Latvijas Sarkanā Krusta informatīvajā teltī iepazīstinās ar pirmās palīdzības kursu vecāka gadagājuma cilvēkiem, kā arī informēs par sirds un asinsvadu slimību riska faktoru noteikšanu. Interesenti varēs izspēlēt vides spēli par veselīgu dzīvesveidu Rinko, savukārt kopā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studentiem notiks spēle Aktīvs visur un vienmēr, kuras laikā interesentiem būs iespēja piedalīties stafetes gājienā, kas sastāvēs no četriem posmiem: prāts, intuīcija, veiklība un mērķtiecība. Par piedalīšanos stafetes gājienā dalībnieks saņems veicināšanas balvu.

***

VESELĪBAS DIENAS PASĀKUMI RĪGĀ

• 12. aprīlī no pulksten 8.45 līdz 16

• Rātslaukumā Sporta pedagoģijas akadēmijas studenti vada nodarbības Ievads nūjošanā, kuras laikā iespējams apgūt nūjošanas prasmes tehniku, iesildošos un atsildošos vingrinājumus.

• Nodarbības notiek pulksten 11, 12, 13, 14 un 15.

• No pulksten 11 līdz 15.15 studenti organizē 30 minūšu garas interaktīvas Rīgas izzināšanas sacensības Fotoorientēšanās.

• No pulksten 10.30 līdz 16 biedrība RASA (Rīgas aktīvo senioru alianse) aicina iesaistīties pasākumā Bērzu spēks un veselība, popularizējot veselīgu dzīvesveidu un aicinot uz bērzu sulu degustēšanu.

Avots: Labklājības departaments

Latvijā

Šā gada 7. septembrī Latvijas teritorijā ieklīdušo (vai tomēr testēšanas nolūkā iesūtīto?), gandrīz 100 kilometrus nolidojušo un Gaigalavas pagastā nokritušo Krievijas dronu “Shahed”/”Geranja” var uztvert gandrīz kā augstāku spēku sūtītu zīmi lāča ziemas miegā guļošajai Latvijas aizsardzības sistēmai.

Svarīgākais