Rosina valsts pārvaldes decentralizāciju

Līdzsvarotai reģionu attīstības veicināšanai nepieciešama valsts pārvaldes decentralizācija un valsts pārvaldes institūciju izvietošana ārpus Rīgas, - šodien Daugavpilī forumā par Latgales attīstības iespējām sacīja Daugavpils universitātes rektors Arvīds Barševskis.

Savukārt AS "Preiļu siers" līdzīpašnieks Jāzeps Šnepsts pārmeta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai pārāk lielo birokrātiju, saskaņojot dažādus ar jaunu projektu realizāciju saistītus jautājumus, kas, viņaprāt, būtiski traucējot uzņēmējdarbības attīstību.

Komentējot situāciju ar līdzekļiem, kas šajā plānošanas periodā novirzīti Latgales attīstībai, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts paskaidroja, ka dažādos infrastruktūras attīstības projektos reģionā ir ieguldīti aptuveni 324 miljoni latu, kas nav mazāk kā citviet Latvijā.

Sliktāka situācija esot ar līdzekļiem, kas novirzīti uzņēmējdarbības attīstīšanai.

Latgales atbalsta programma ir sava veida pilotprojekts, kā palīdzēt atpalikušiem reģioniem. Tā īstenošanai paredzēts piešķirt papildus 32 miljonus latu. Svarīgi ir izsekot tam, cik efektīvi šie līdzekļi tiek izlietoti un kāda tiem pēc tam būs atdeve, norādīja Pavļuts.