Valdībā iesniegts ziņojums autoceļu būvniecības kvalitātes nodrošināšanai

Satiksmes ministrija (SM) ir iesniegusi Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par pasākumiem autoceļu būvniecības kvalitātes nodrošināšanai.

Tas sagatavots, pamatojoties uz Valdības rīcības plāna 69. punktā noteiktajiem uzdevumiem. Informatīvais ziņojums izstrādāts sadarbībā ar VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) speciālistiem un tajā ir iekļauti konkrēti pasākumi ceļu projektēšanas, būvniecības, būvuzraudzības, kontroles, kā arī uzturēšanas un ekspluatācijas jomā. Tostarp paredzēts pilnveidot autoceļu būves standartus un būvniecības uzraudzības sistēmu.

Ņemot vērā Eiropas Komisijas (EK) pastiprināto interesi par ceļu kvalitāti, Latvijā lietoto autoceļu būves standartu un procedūru izvērtēšanai un to salīdzināšanai ar citu valstu praksi tika pieaicināti ārvalstu inženieri ar starptautisku pieredzi (JASPERS COWI). Vienlaicīgi neatkarīgu pētījumu par Eiropas Savienības finansēto projektu būvdarbu kvalitāti veica EK reģionālās politikas ģenerāldirektorāta izvēlētie auditori "Jacobs Consultancy U.K. limited".

Kopumā EK eksperti apsekoto ceļu posmu būvniecības kvalitāti ir novērtējuši kā labu, norādot uz to ekspluatācijas laikā radušos atsevišķiem defektiem, kuri jānovērš autoceļu uzturēšanas darbu procesā. Šo defektu novēršanai SM ir paredzējusi veikt konkrētus pasākumus gan 2012., gan 2013.gadā.

JASPERS COWI atzinumā ir iekļauta virkne rekomendāciju būvdarbu un to uzraudzības sistēmas pilnveidošanai, kurus SM un LVC ieviesīs atbilstoši valdībā iesniegtajam ziņojumam.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons, izvērtējot Latvijas Televīzijā "(LTV) 5.septembrī pārraidīto raidījumu "Lībieši. Tad un tagad", atzinis daļējus redakcionālo vadlīniju principu pārkāpumus, liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais