Sāks gaisa satiksmes vadības sistēmas modernizēšanu

Šodien ar svinīgu pasākumu tiks sākts darbs pie apjomīgas Latvijas gaisa satiksmes vadības sistēmas modernizācijas programmas, biznesa informācijas portālu "Nozare.lv" informēja VAS "Latvijas Gaisa satiksme" (LGS) sabiedrisko attiecību speciāliste Marta Krivade.

Gaisa satiksmes vadības sistēmas modernizācijas programmas īstenošanai 2008.gada rudenī ASV Tirdzniecības un attīstības aģentūra (TAA) piešķīrusi grantu 690 170 ASV dolāru jeb aptuveni 327 140 latu apmērā.

TAA atbalstītā programma paredz gaisa satiksmes vadības modernizācijas plāna izstrādi līdz 2018.gadam, kurā tiks ņemtas vērā visas jaunās paaudzes komunikāciju, navigācijas un novērošanas tehnoloģijas, kas ļaus nodrošināt maksimālu lidojumu drošību un uzlabot aeronavigācijas pakalpojumu kvalitāti, informēja LGS speciāliste.

Tās laikā tiks apsekots un izvērtēts Latvijas reģionālo lidostu darbs, kā arī izstrādāts gaisa satiksmes vadības centra un Rīgas lidostas torņa nākotnes attīstības scenārijs.

LGS valdes priekšsēdētājs Artūrs Kokars norāda, ka šāda sadarbība Latvijai īpaši vērtīga šobrīd, kad ieņēmumi no aeronavigācijas pakalpojumiem krītas visā pasaulē, taču uzņēmumam jāturpina attīstīties, lai izpildītu Eiropas Savienības un Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) prasības.

"Mūsu uzņēmuma sasniegumi tā modernizācijā nav tikai medaļa, ar ko varam lepoties. Tā ir reāla iespēja efektīvāk pārvaldīt valsts resursus un samazināt Latvijas aeronavigācijas pakalpojumu izmaksas, sniedzot nopietnu konkurētspējas priekšrocību valsts tūrisma un aviācijas transporta kravu pārvadājumu nozarei," norāda Kokars.

Par Latvijas gaisa telpas modernizācijas programmas galveno konsultantu un tehniski ekonomiskās izpētes izstrādātāju TAA izvēlējās ASV kompāniju "DORS International".

LGS uzsver, ka šis ir viens no vērienīgākajiem Latvijas gaisa telpas pārvaldības modernizēšanas izpētes projektiem uzņēmuma 18 gadu pastāvēšanas vēsturē. Pieaugot lidojumu skaitam un rodoties nepieciešamībai uzlabot gaisa satiksmes kontroles sistēmu, TAA dāvinājums esot neatsverams atbalsts valsts resursu efektīvai pārvaldīšanai.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalīsies Kokars, ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere, Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece Aivita Ļubļina-Goldmane, Satiksmes ministrijas Gaisa transporta departamenta direktors Arnis Muižnieks, Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs un "DORS International" ģenerāldirektors Džo Dorflers.

LGS galvenais mērķis ir nodrošināt ar aeronavigācijas pakalpojumiem visus gaisa telpas lietotājus Rīgas Lidojumu informācijas rajonā. LGS produkts ir aeronavigācijas pakalpojumi.

Latvijā

Ar jaunu dziesmu “Domas negulēs” un tās videoklipu klajā nākusi Diona. “Dziesma ir dvēselisks stāsts par sirdssāpēm, pārdzīvotām emocijām un skumjām, kas neatstāj pat nakts klusumā. “Domas negulēs” sapratīs ikviens, kurš reiz ir cīnījies ar šķiršanās sāpēm un mēģinājis rast mieru nemierīgās domās,” vēsta dziedātājas komanda.