Latvijas izpildītāji un producenti ievēl jaunu valdi savu tiesību pārstāvēšanai

28.martā ikgadējā Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) biedru kopsapulcē ievēlēja jaunu valdi. LaIPA valde sastāv no astoņiem valdes locekļiem, tostarp apvienības Valdes priekšsēdētāja.

Valdes priekšsēdētāju jaunā valde no sava vidus ievēlēs 5.aprīlī, kad arī definēs galvenos jaunās valdes darbības virzienus un prioritātes.

Par jaunajiem LaIPA valdes locekļiem, no izpildītāju puses, atkārtoti tika ievēlēti komponists un saksafonists Artis Gāga, grupas Melo M mūziķis un Nepieradinātā Folka orķestra dibinātājs Kārlis Auzāns un Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors, pianists Ventis Zilberts. LaIPA valdē pirmo reizi tika ievēlēts viens no Latvijas jaunajiem autoriem un izpildītājiem Kārlis Būmeistars. No producentu puses, atkārtoti LaIPA valdē tika ievēlēta SIA „Mikrofona ieraksti” direktore Elita Mīlgrāve un SIA „Baltic Records Group” vadītājs Arvīds Mūrnieks. Jaunajā valdē ir ievēlēti arī režisors un producents Igors Linga un Kultūras menedžmenta centra „Lauska” vadītājs Juris Zalāns.

Jaunos valdes locekļus biedri izvēlējās atklātā balsojumā, balstoties uz valdes locekļu kandidātu sagatvotajām prezentācijām par savu motivāciju un mērķiem, darbojoties LaIPA valdē.

„Šajā šķietamās nesodāmības informācijas tehnoloģiju laikmetā jo īpaši būtiski ir pašiem mūziķiem un producentiem izprast savas tiesības un spēt korekti tās aizstāvēt. Tikai tad mēs varēsim arī ar sabiedrību komunicēt pārliecinoši. Tas arī ir mans personīgais uzstādījums, proti, man kā jaunās paaudzes mūziķim sekmēt informācijas apmaiņu manu daudzo nozares kolēģu starpā un veicināt auglīgu diskusiju arī ar sabiedrību. Esmu pārliecināts, ka arī manas vairākas augstākās izglītības ekonomikas jomā ļaus izpildītāju un producentu realitāti izprast arī padziļinātāk no finansiālās puses, kas šajā popkultūras laikmetā kļūst tikai būtiskāka, veidojot dziesmu par preci”, tā savu motivāciju aktīvi darboties mūziķu tiesību aizstāvībā redz Kārlis Būmeistars.

Lai nodrošinātu visu LaIPA biedru interešu pārstāvību valdē, valdes locekļi tiek izvirzīti un ievēlēti pēc šādas proporcijas – četrus locekļus, no kuriem diviem jābūt akadēmisko izpildījumu producentiem, izvirza producenti un četrus locekļus, no kuriem diviem jābūt akadēmiskiem izpildītājiem, – izpildītāji.