Limbažu novada pašvaldība piedalīsies akcijā "Zemes stunda"

Limbažu novada pašvaldība jau trešo gadu piedalīsies Pasaules Dabas Fonda organizētajā vispasaules akcijā "Zemes stunda", lai simboliski pievērstu uzmanību klimata pārmaiņām un aicinātu padomāt par katra cilvēka ikdienas rīcību tā saglabāšanā.

31. martā no plkst. 20.30 līdz plkst. 21.30 Limbažu novadā tiks izslēgts apgaismojums vairākām ēkām. Limbažos netiks izgaismota ēka Baumaņu Kārļa laukumā 1, kultūras nams, novada tūrisma centrs un muzejs. Vidrižu pagastā apgaismojums tiks izslēgts pagasta pārvaldes ēkai, sporta un kultūras centram „ Vidriži”, sabiedriskam centram „Bīriņi” un Vidrižu pamatskolai. Pāles pagastā neizgaismos pagasta pārvaldes ēku, muzeju, pamatskolu, Pāles un Ārciema bibliotēkas. Katvaru pagastā ārējo apgaismojumu izslēgs kultūras nama ēkai, Umurgas pagastā – pārvaldes ēkai, Skultes pagastā – kultūras un integrācijas centrā un pagasta pārvaldes ēkai.

Limbažu novada pašvaldība aicina novada iedzīvotājus un uzņēmējus piedalīties akcijā, uz vienu stundu samazinot elektroenerģijas patēriņu, izslēdzot mazāk nozīmīgās elektroierīces un samazinot vai izslēdzot telpu apgaismojumu.

Akcija Zemes stunda ir šobrīd lielākais globālais balsojums par planētas nākotni, kurā katru gadu piedalās ap simtiem miljonu cilvēku, izslēdzot apgaismojumu uz vienu stundu, lai pieprasītu izlēmīgu rīcību klimata problēmu risināšanai.