Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Salaspilī neizdodas panākt domes vadības nomaiņu

Salaspils novada domes sēdē šodien neizdevās panākt vadības nomaiņu - opozīcijas deputāti atteicās piedalīties pašu ierosinātajā balsojumā par Salaspils mēra Raimonda Čudara (V) nomaiņu, pametot sēdes telpu, aģentūrai LETA pastāstīja opozīcijas deputāte, Čudara bijusī vietniece Zoja Rimša (TB/LNNK).

"Mēs šo jautājumu noņēmām no dienaskārtības. Kad pienāca balsojums, mēs piecēlāmies un pametām sēdi," sacīja Rimša. Viņa skaidroja, ka opozīcijas mērķis nav bijis reāli panākt Čudara nomaiņu, bet gan "dot mācību" - domnieku rīcība bijusi protests, ar kura palīdzību pievērst sabiedrības uzmanību un panākt, ka Salaspils mērs ieklausās kolēģos.

Rimša norādīja, ka pašvaldību vēlēšanās 2009.gadā VL/TBLNNK startējuši kopīgi ar JL, kopīgi arī izstrādāta rīcības programma, taču vēlāk dome no tā pārāk novirzījusies. Deputāte pārmeta, ka Čudars opozīcijas deputātu teiktajā neieklausās, jo koalīcijai domē ir vairākums - deviņas no 17 balsīm.

Deputāte atzina, ka šī ir otrā reize, kad opozīcijas domnieki šādi rīkojas: "Pirmajā reizē apmēram pusotru gadu pēc vēlēšanām izdarījām tāpat - gribējām brīdināt, ka vēlamies strādāt pēc programmas." Šoreiz šādai rīcībai par pamatu esot bijušas iedzīvotāju sūdzības par pārāk augstiem siltuma tarifiem.

Jau ziņots, ka Čudars pērn janvārī novada domes ārkārtas sēdē no amata atstādināja divus savus vietniekus - Rimšu un Juri Putniņu. Vietnieku demisiju Salaspils mērs pieprasīja, uzskatot, ka vairs nevar paļauties uz viņu politisko atbalstu, jo īpaši jautājumā par siltumapgādes tarifu samazinājuma iespējām novadā.

Šā gada 23.martā saņemts astoņu opozīcijas deputātu parakstīts iesniegums, kurā pieprasīts sasaukt domes sēdi pašreizējā domes priekšsēdētāja un viņa vietnieces Maldas Caunes (V) nomaiņai. Iesniegumu parakstījuši bijušie TP biedri Silvija Pivore un Juris Putniņš, Zoja Rimša (TB/LNNK), Genādijs Volodins (SC), Vera Kalniņa, Aleksandrs Prutkovs (PCTVL), Ludmila Fedorkova (SC) un Valdis Circenis.

Uz domes sēdi šodien nebija ieradusies opozīcijas domniece Vera Kalniņa.